Veckans Ingvar Holmberg-sång – 43 – ”Träd närmare!” (Ekens visa)

Här kommer den första av fem nyskrivna dikter och sånger om träd.
Under några månader har jag och några till träffats i ”Peking Poesi och Prosa Högläsningssällskap”.  Där läser vi och lyssnar på varandras egna texter och favorittexter ur  litteraturen.
Flera av oss är väldigt intresserade av naturen och blommor och träd. Det har fått mig att skriva dessa fem dikter och sånger. Den första som blivit färdig är veckans sång. Jag spelade in videoscenerna vid ”min” favoritek här i området – den vid sjön Skiren utanför Östra Ryd tre mil från Norrköping.
Till min bestörtning, sorg och chock hade den största och mäktigaste grenen på detta kanske femhundraåriga träd knäckts och ramlat ner och låg uppsågad en bit bort. Jag ville inte fotografera eller filma skadan ens, så jag tog bilderna från den ”goda sidan”. Jag är glad att jag varit där många gånger under dess storhetstid.
Titta och lyssna och sjung eller läs med! Melodin är en av mina egna och återanvänd här!
Klicka på videon!

Hälsningar 5 maj 2024 från Ingvar H

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.