”Det finns inga hopplösa fall!”

”Det finns inga hopplösa fall!
Den texten läste jag på baksidan av en röd T-shirt i går kväll i Pingstkyrkans Kapell med ingång från Slottsgatan.
Det var ”LP-möte” med LP-gruppen från Linköping och några andra tillresande. LP står för Lewi Pethrus verksamhet – ett arbete bland människor i eller i närheten av missbruksproblematik av olika slag.
Kalle Tiger leder LP-arbetet i Linköping med lokaler i Pingstkyrkan Cupolen (Gamla Linköping) och samlingar där varje torsdagskväll.

Gruppen från Linköping hade pratat med folk på stan på eftermiddagen och bjudit in dem till måndagskvällens möte, och vid femtiden var det först måltid med soppa och gemenskap och sen program med sång och flera livsberättelser och också inbjudan till förbön på slutet. Vi fick höra Martin, Simon, Mertsi och Kalle berätta om påtagliga livsförvandlingar. Liv i droger och kriminalitet och psykiska svårigheter byttes i harmoniska liv och upprättade relationer till familj och vänner. Han med röda T-shirten fick jag en liten pratstund med efteråt och möjlighet att stå med honom på bild. Han heter Martin Einarsson och är nu på väg att starta på en utbildning för att bli diakon.

Martin Einarsson & Ingvar

Vilken upplyftande kväll!
Söndagen 26 maj kl 11 i Pingstkyrkans gudstjänst blir det på nytt medverkan av LP-gruppen från Linköping. Då kommer i alla fall jag!

”Det finns inga hopplösa fall” – inte för Jesus Kristus!

Hälsningar 7 maj 2024 från Ingvar H

Foto: Leo Jäderberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.