Kristi Himmelsfärdsdag i dag

I dag 9 maj är det Kristi Himmelsfärdsdag.
För ett par, tre årtionden sen var det mycket vanligt  att kyrkor och församlingar i olika samfund ordnade ”gökotta” – morgongudstjänst ute i det fria, gärna på en kulle eller naturskön plats. Efter sång och bibelläsning, predikan och bön brukade det vara picknick i gröngräset. Kunde man då höra göken, var det en extra bonus.

Jag läste i kyrkornas annonser i fredags om ett par morgongudstjänster en bit ut på landet,
men när vädret inte såg ut att bli soligt, tog jag sovmorgon i dag.

Men jag har ägnat några timmar i dag åt att spela in min sång ”En människa sitter på Guds högra sida i himlen”. Det är en riktigt bra sång, faktiskt inspelad i studio för många år sen, men jag har aldrig varit riktigt nöjd med inspelningen. Nu har jag gjort om den hemma vid datorn och midi-keyboard och videokamera här hemma.
Texten är ett koncentrat av det kristna budskapet, och den finns på skärmen att sjunga / läsa med i. Det blir alltså veckans sång nr 44 (eftersom jag låg efter med en sång….)

Hälsningar 9 maj 2024 (Kristi Himmelsfärdsdag) från Ingvar H

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.