Kategoriarkiv: Video

OBS! Viktig info!:
Välkommen till min flik eller kategori ”Video”! I själva verket är detta just nu mest en flik för ”kristen video”, dvs predikningar och kristen undervisning. Jag har gjort och gör kontinuerligt många videos som finns under flikarna ”Blogg”, ”Dikter”, ”Prosa” eller ”Sånger”. Dessutom gjorde jag tidigare en hel massa radioprogram i form av enkla videos, och de finns kvar att lyssna och titta på om du bläddrar bakåt i fliken ”Radio”. Här under ”video” är just nu det som fylls på kontinuerligt en undervisningsserie i Bibeln under temat ”Tankar från soffan”. Jag läser bibelavsnitt från Evangelium enligt Johannes och kommenterar och förklarar lite. Varje program är cirka 12-15 minuter långt.
Men under de övriga flikarna jag nämnde finns alltså många videos. Alla mina videos lägger jag ut på YouTube och jag har en egen YouTube-kanal. Du ser i högra ”spalten” (om du kollar min hemsida i datorn eller på surfplattan) eller nedan (om du använder telefonen) mitt ansikte i närbild. Klicka på bilden så kommer du till min YouTube-kanal!  Om du klickar på den röda ”YouTube”-knappen, så prenumererar du på mina videos och får påminnelse om det som kommer efterhand. Om du är inne på min YouTube-kanal och där klickar på fliken ”Videor” i menyraden upptill, så kommer en lång rad videos fram, överskådligt och bra.
Än en gång, välkommen!

Hur var det på Öland? (Video)

Ingvar visar filmklipp och berättar intryck från en sommarvecka på Öland i skarven juni / juli 2020. Landskapet, den vackra naturen och den öländska kulturen kommer till tals i filmen.  Ingvars originalmusik spelas med melodierna ”Vårpsalm”, Var rädd om livet”, ”Guds nya kreation”, ”Oj, vad många djur” och ”Engångsmusik för piano”.  Ingvar läser också sin egen dikt om cikoriablommorna på Öland – ”Vid sidan om blåklockor”. Speltid 11 minuter.
För att spela videon, klicka på bilden och ”play”-knappen!

Sommarliv & sommardikt (video)

Ingvar Holmberg ger ett ”vykort” från försommaren 2020 och berättar om det som ger honom glädje i den svenska sommaren och på ”hemestern” – grillning, bad, vandringar och att lukta på blommorna.  (6 min)
För att starta videon, klicka på länken nedan!

Liv & hopp trots Covid-19 (video)

Ingvar Holmberg berättar personligt om ljusglimtar i Coronamörkret och hur upplevelser i naturen och gemenskapen hjälper till att hålla balansen.
Han läser egna naturdikter och framför egen musik bl.a. dikterna ”Vårpromenad i sandaler” och  ”Rönnarnas revansch” och sången ”Som gåva”. (Längd 13 min 30 sek).
För att spela videon, klicka på länken nedan och på ”play”-knappen!

Hos Henrikssons, Gamla Ö utanför Norrköping

Glimtar från slutet av april och början av maj 2020 hos Barbro och Jan-Erik Henriksson.
De har i nio år varit bosatta på Cypern som samfundet EFK-s missionsarbetare men är som pensionärer hemma i Norrköping och har hittat sin idyll på Mellangården, Gamla Ö, inte långt från Jan-Eriks barndomshem. Bilder från två soliga dagar mitt under Coronapandemin.  (Tid 3 min 30 sek)
För att spela videon, klicka på länken /play-knappen!

Rapport från Barbro & Jan-Erik Henriksson våren 2020

Barbro och Jan-Erik  Henriksson har varit samfundet EFK:s missionsarbetare i Mellanöstern och Nordafrika i nio år. Nu är de som pensionärer hemma i sin hemstad Norrköping.
De ger för en av sina utsändande församlingar (Korskyrkan i  Uppsala) i webbgudstjänst
3 maj 2020 en slutrapport om arbetet  (Barbro), samt en kort, tänkvärd predikan om lärjungen Tomas (Jan-Erik). Tid 22 min.
För att starta video, klicka på länken / tryck på play-knappen!

Intervju med Anders Ekstedt, Linghem / Linköping (video)

Ingvar Holmberg samtalar med pingstpastorn och Equmeniapastorn Anders Ekstedt om barndomen, ungdomen och livet och pastorstjänsten i små och stora församlingar.
Bl.a. intryck från många missionsresor till de länder där Pingstkyrkan i Linköping har haft missionsarbete.
(Detta är en  primitiv video i form av en radiointervju med många foton från Anders egna förråd. Intervjun finns också som ren ljudfil på ”Bitar ur livet – Ingvar Holmbergs podd”. Se fliken ”Podcast” på hemsidan)
För att spela videon, klicka på länken nedan och tryck på ”play”-knappen!

”Vid Gennesaret” – gudstjänstvideo med Ingvar Holmberg

”Vid Gennesaret” är med tema för 2:a söndagen efter Påsk.
Ingvar Holmberg växlar mellan inomhus och utomhus i denna inspirerande webb-gudstjänst om Den Uppståndne och lärjungarna vid Gennesarets sjö.
Sångtexter och andra texter finns på skärmen för delaktighet och deltagande. Bland sångerna finns ”O, store Gud” och ”Ditt Gennesaret”. Ingvar läser sin dikt ”Solbelyst”. Total tid 35 minuter.
För att spela videon, klicka på länken nedan samt ”play”-knappen!