Kategoriarkiv: Video

OBS! Viktig info!:
Välkommen till min flik eller kategori ”Video”! I själva verket är detta just nu mest en flik för ”kristen video”, dvs predikningar och kristen undervisning. Jag har gjort och gör kontinuerligt många videos som finns under flikarna ”Blogg”, ”Dikter”, ”Prosa” eller ”Sånger”. Dessutom gjorde jag tidigare en hel massa radioprogram i form av enkla videos, och de finns kvar att lyssna och titta på om du bläddrar bakåt i fliken ”Radio”. Här under ”video” är just nu det som fylls på kontinuerligt en undervisningsserie i Bibeln under temat ”Tankar från soffan”. Jag läser bibelavsnitt från Evangelium enligt Johannes och kommenterar och förklarar lite. Varje program är cirka 12-15 minuter långt.
Men under de övriga flikarna jag nämnde finns alltså många videos. Alla mina videos lägger jag ut på YouTube och jag har en egen YouTube-kanal. Du ser i högra ”spalten” (om du kollar min hemsida i datorn eller på surfplattan) eller nedan (om du använder telefonen) mitt ansikte i närbild. Klicka på bilden så kommer du till min YouTube-kanal!  Om du klickar på den röda ”YouTube”-knappen, så prenumererar du på mina videos och får påminnelse om det som kommer efterhand. Om du är inne på min YouTube-kanal och där klickar på fliken ”Videor” i menyraden upptill, så kommer en lång rad videos fram, överskådligt och bra.
Än en gång, välkommen!

Ek, gök och blåklint (video)

Ingvar Holmberg besöker Skirensjön vid Östra Ryd, Östergötland. Där finns en bedårande badplats med en jättelik ek.  Göken gol nästan oupphörligt denna soliga dag 24/6 2019, och längs vägarna var det på  åkrarna massor med blåklint, Östergötlands landskapsblomma .
Ingvar möter, klappar och mäter omkretsen på denna flera hundra år gamla ek.
För att spela videon, klicka på länken nedan!
https://youtu.be/ggTvEcJNdqM

Utflykt till Mem 190531

Glimtar från en solig och varm försommardag, då Ingvar Holmberg tillsammans med en grupp vänner från Norrköping gör utflykt till Mem i Slätbaken, Östergötland, där Göta Kanals östra infart är. Premiärdopp i 14-gradigt och friskt vatten, god mat, gemenskap med spel och prat. Närmare titt på den mäktiga eken, flera hundra år gammal och tilltufsad men kärnfrisk.
Musik och sång av Ingvar Holmberg och Inger Gustafsson i Ingvars egna sånger ”Som gåva” och Förunderligt god”.
För att spela videon, klicka på länken nedan!
https://www.youtube.com/watch?v=ZmZpgXwqCN4

En tavla av Ragnvald Hellgren – Ingvar Holmberg berättar

På våren 2018 kontaktades jag från Örnsköldsvik, där jag bodde och arbetade åren 1978-84. En av bygden stora söner, konstnären Ragnvald Hellgren, skulle uppmärksammas med en minnesutställning 26/8 – 9/9 2018. Till den ville man gärna på internet sprida en videointervju jag gjort med konstnären i november 1981. Jag hade helt glömt bort det hela och hade inte videon kvar. Den fick jag sänd till mig på en dvd, så att jag kunde ordna frågan åt dem. I samband med detta har jag gjort en liten separat video under sommaren 2018 om en av Ragnvald Hellgrens tavlor som har hängt i mitt hem i olika delar av Sverige ända sen början av 1980-talet. För att se videon, klicka på länken nedan!
https://youtu.be/XL7KkrmgNg8

Ragnvald Hellgren och hans konst – med inledning av I Holmberg

Under åren 1978-84 arbetade jag som pastor i Pingstkyrkan, Örnsköldsvik. Där blev jag bekant med det originella paret Gun och Ragnvald Hellgren. Ragnvald var konstnär och försörjde sig på sin konst. Han hade bl.a. studerat för Isaac Grünewald. Han hade några år tidigare blivit en personlig kristen och ville nu ”predika med penseln”. I november 1981 besökte vi i ”videogruppen” i Pingstkyrkan paret i deras hem och gjorde ett reportage där de båda berättar och visar många av Ragnvalds tavlor. Jag är den som intervjuar ( betydligt yngre och långhårigare än nuförtiden!).
Sen har jag glömt bort det hela. Men våren 2018 blev jag kontaktad av människor i Örnsköldsvik som berättade att man 26 augusti till 9 september 2018 skulle ha en minnesutställning med Ragnvald Hellgrens konst, och man ville att jag skulle lägga ut videointervjun på internet. För mig var det hela en överraskning! Jag bad dem skicka filmen på en dvd och lovade ordna det övriga.
Här kommer detta reportage på 14 minuter med en 5-minuters inledningsvideo från juli 2018, där jag berättar om en speciell tavla av Ragnvald Hellgren och mötet med honom. Klicka på länken nedan för att spela videon!
https://youtu.be/qz5MF0eaiy0