Kategoriarkiv: Video

OBS! Viktig info!:
Välkommen till min flik eller kategori ”Video”! I själva verket är detta just nu mest en flik för ”kristen video”, dvs predikningar och kristen undervisning. Jag har gjort och gör kontinuerligt många videos som finns under flikarna ”Blogg”, ”Dikter”, ”Prosa” eller ”Sånger”. Dessutom gjorde jag tidigare en hel massa radioprogram i form av enkla videos, och de finns kvar att lyssna och titta på om du bläddrar bakåt i fliken ”Radio”. Här under ”video” är just nu det som fylls på kontinuerligt en undervisningsserie i Bibeln under temat ”Tankar från soffan”. Jag läser bibelavsnitt från Evangelium enligt Johannes och kommenterar och förklarar lite. Varje program är cirka 12-15 minuter långt.
Men under de övriga flikarna jag nämnde finns alltså många videos. Alla mina videos lägger jag ut på YouTube och jag har en egen YouTube-kanal. Du ser i högra ”spalten” (om du kollar min hemsida i datorn eller på surfplattan) eller nedan (om du använder telefonen) mitt ansikte i närbild. Klicka på bilden så kommer du till min YouTube-kanal!  Om du klickar på den röda ”YouTube”-knappen, så prenumererar du på mina videos och får påminnelse om det som kommer efterhand. Om du är inne på min YouTube-kanal och där klickar på fliken ”Videor” i menyraden upptill, så kommer en lång rad videos fram, överskådligt och bra.
Än en gång, välkommen!

Veckans Ingvar Holmberg-sång – 22 ”Himmelsk rekvisita”

Nu inför Första Advent är veckans Ingvar Holmberg-sång en sång om Jesu intåg i Jerusalem. Det är en händelse och en bibeltext som återkommer både  Första Advent och Palmsöndagen, två viktiga och glada högtider i kyrkoåret, då det oftast är många människor med på gudstjänsten i de olika kyrkorna.

Rekvisita är sånt som förstärker och illustrerar intryck och händelser – liksom palmkvistar och utlagda mantlar på vägen framför Jesu fötter, likaså ungåsnan som Jesus red på som uppfyllelse av månghundraåriga profetior.

Och texten i sången påstår att du och jag på liknande sätt kan vara ”himmelsk rekvisita” som hjälper människor att se och förstå Jesus bättre. Lyssna, sjung med eller läs med i texten på skärmen!

Hälsningar 1 december 2023 från Ingvar H
Klicka på länken!

 

Veckans Ingvar Holmberg-sång – 21 ”Det finns en källa i mig”

Den här sången skrev jag för omkring tre år sen, och den säger något av det viktigaste för mig i det kristna livet!

Källan med friskt, ”levande” vatten, som Gud i Jesus Kristus erbjuder oss – en av de tydligaste och mest tilldragande bilderna av frälsningen och livet med Gud.
Bl. a. i Johannesevangeliet kap 4:14 och 7:38 talar Jesus om frälsningen och den helige Andes glädje som en källa.
Och denna källa finns ständigt för oss själva att dricka ur!
Men sången och bibeltexterna talar också om flödet vidare genom oss och ut till andra omkring oss och som kan ge både glädje, helande, tröst och kraft till andra.
En viktig bit av texten är:
”Och friden, kraften, glädjen kommer inte ifrån mig,
men Jesus, Han som gav den, önskar ge den nu till dig.”

Sjung med i sången! Ta den med dig och sprid den vidare! Texten finns på skärmen!
Klicka på länken!

Veckans Ingvar Holmberg-sång – 20 ”Höstpsalm”

Här kommer en video med många höstbilder och höstvyer i min ”Höstpsalm” jag skrev och skapade som video för några år sen.  Här finns skogen och svampen och de gula lärkträden och havet och svanarna och njutningen med tekoppen inomhus i stugvärmen.
”Tack, Herre, tack för den härliga hösten
då klara, svala luften ger mig trösten,”

Texten har också med lite om att livets ”höst” också har sina glädjeämnen:
”Hösten i livet, det är inte så farligt.
Ganska mycket kvar, ta det bara varligt!”

Sjung med eller läs med i texterna på skärmen!
Klicka på länken nedan!
Hälsningar 14 nov 2023 från Ingvar H

Veckans Ingvar Holmberg-sång _ 19 ”Jag tar på mig högtidskläder”

SÅNGEN BLEV TYDLIGEN EN FULLTRÄFF…!
I söndags i Allhelgonahelgens gudstjänst med tema himlen svarade jag och vännerna Karin Karlsson (sång), Håkan Jonsäll (”himmelskt” fiolspel) och Jan-Peter Lindskog (bas) för musik och sång.
Innan vi gick till kyrkkaffet ”gungade vi loss” i denna veckas ”Ingvar Holmberg-sång” – ”Jag tar på mig högtidskläder, för jag ska möta Konungen”. Många uppskattade sången, och vid kyrkkaffet kom en för mig okänd man och tackade för sången ”som jag aldrig kommer att glömma!”
Här kan du höra den sången i en liveinspelning i Vidablickskyrkan i maj 2022 med just samma fyra som framför den. Läs med eller sjung med!
Nedan kommer länken.
Hälsningar den 10 nov 2023 från Ingvar H

 

Veckans Ingvar Holmberg-sång_18 – ”För din skull bara”

Veckans sång handlar om att inte bara söka Gud för hans gåvor och hjälp utan söka Honom själv och gemenskapen med Honom.
Ett par rader ur texten:
”Många söker dig för att få lycka, många söker dig för vad du ger,
men gåvorna är störst man verkar tycka. Åt Givaren man mera sällan ser.”

Sången är inspelad i en trädgård en vacker sommardag med blommor och åkrar och ängar, Guds goda gåvor till oss.
Läs med eller sjung med i texten! Klicka på länken!

Hälsningar 3 nov 2023 från Ingvar H

Veckans Ingvar Holmberg-sång_17 ”Jag vill jubla i Herren”

När två hemska och oroande krig just pågår – i Ukraina och i Mellanöstern mellan Hamas och Israel – kan det vara bra att påminna sig om det vi har att värdera, uppskatta och tacka för.
Profeten Habackuk i Israel på 600-talet f Kr levde i krigstider och orostider.
Ändå formulerar han en fantastisk lovsång mitt i allt detta och säger och sjunger: ”Men jag vill jubla i Herren och glädja mig i min frälsnings Gud.”
För några år sen gjorde jag en modern version av bibeltexten och sången.
Våra ”katastrofer” är ju ofta så obetydliga jämfört med saker och ting i världen.
Skulle inte vi kunna se och glädja oss över allt vi har?
Lyssna och sjung med eller läs med i texten! Länken kommer här nedan.
Hälsningar från Ingvar H 26 okt 2023

Veckans Ingvar Holmberg-sång_16 ”Här gäller både man och kvinna”

”HÄR GÄLLER BÅDE MAN OCH KVINNA”
Denna veckas sång är lite udda och delvis ett tidsdokument och ett debattinlägg från slutet av 1970-talet.
Då var väldigt få kvinnor framsläppta som pastorer och andliga ledare i Pingströrelsen i Sverige. Jag var en av de pingstpastorer då som öppet bekände mig tro på att Skriften och den Helige Ande i vår tid välsignar och utrustar både kvinnor och män till alla slags ledaruppgifter i Guds Rike, och att kvinnor och män sida vid sida ska arbeta och komplettera varandra. Då hette sången ”Här gäller inte man och kvinna” (citat från Paulus), men det handlar ju egentligen om ”Här gäller både man och kvinna”
Jag sjunger sången tillsammans med Inger Gustafsson.
Filmbilderna som illustrerar sången är från Kazakstan, där jag haft förmånen att under många år samarbeta med många gudabenådade och underbara män och kvinnor – kazaker, ukrainare, ryssar, uigurer och svenskar m fl.
Videon gjordes 2014, men jag har alldeles nu gjort en ny upplaga med sångtexten inlagd i bilden.
Klicka på länken!
Hälsningar från Ingvar H 21 okt 2023

Veckans Ingvar Holmberg-sång _ 15 ”Herre, vänd åter!”

”Herre, vänd åter” 
Just nu är en tid, då många av oss känner extra behov av att själva be och att tillsammans med andra ropa till Gud om nåd för vår värld och vårt land och våra församlingar.
Detta speglar denna veckans Ingvar Holmberg-sång med text ur Psaltaren 90 och ”En bön av gudsmannen Mose” (för cirka 3400 år sen).
Jag står sällan på knä och ber nuförtiden, men i den här inspelningen böjer jag knä i Vidablickskyrkan, Norrköping.
Spela gärna videon och sjung eller läs gärna med i texten!
Vi tänker på krigssituationer i Ukraina och Mellanöstern, katastrofer och lidande människor i olika länder, våldet och den ökade oron i vårt eget land, ledarkrisen i Pingströrelsen och i en av dess största församlingar mm.
Hälsningar 13 okt 2023 från Ingvar H
Klicka på länken nedan!

Veckans Ingvar Holmberg-sång _ 14 ”Mina läppar skall jubla”

En av mina favoritpsalmer i Psaltaren är nr 71 som i många biblar har rubriken ”En gammal mans bön”. I slutet av psalmen i vers 23 och 24 finns den här sångens text som börjar ”Mina läppar skall jubla, när jag lovsjunger dig”.
Den här inspelningen är gjord en het julidag 2021 vid Göta Kanal utanför Norrköping och med lekfulla hästar i en hage – en bra illustration till glädje över livet och glädje i Gud.
Texten finns på skärmen att sjunga med i.
För att spela videon, klicka på länken nedan!

Hälsningar från Ingvar H 4 oktober 2023

Veckans Ingvar Holmberg-sång _13 ”Förunderligt god”

Det har varit ”bonussommar” praktiskt tagit ända till nu de sista dagarna av september.
Därför passar det bra att som veckans Ingvar Holmberg-sång nu, när hösten enligt meteorologerna strax gör sitt inträde här i Götaland, spela en bibelvisa inspelad utomhus i en sommarträdgård en varm sommardag 2021. Texten är från Psalm 4 i Psaltaren ”Ni ska veta, att Herren har varit förunderligt god mot mig”.
Innan själva sången kommer, gör jag en talad inledning till knippet sånger.
För att spela videon, klicka på länken nedan och tryck på ”play”-knappen!

Hälsningar 28 september 2023 från Ingvar H