Kategoriarkiv: Video

OBS! Viktig info!:
Välkommen till min flik eller kategori ”Video”! I själva verket är detta just nu mest en flik för ”kristen video”, dvs predikningar och kristen undervisning. Jag har gjort och gör kontinuerligt många videos som finns under flikarna ”Blogg”, ”Dikter”, ”Prosa” eller ”Sånger”. Dessutom gjorde jag tidigare en hel massa radioprogram i form av enkla videos, och de finns kvar att lyssna och titta på om du bläddrar bakåt i fliken ”Radio”. Här under ”video” är just nu det som fylls på kontinuerligt en undervisningsserie i Bibeln under temat ”Tankar från soffan”. Jag läser bibelavsnitt från Evangelium enligt Johannes och kommenterar och förklarar lite. Varje program är cirka 12-15 minuter långt.
Men under de övriga flikarna jag nämnde finns alltså många videos. Alla mina videos lägger jag ut på YouTube och jag har en egen YouTube-kanal. Du ser i högra ”spalten” (om du kollar min hemsida i datorn eller på surfplattan) eller nedan (om du använder telefonen) mitt ansikte i närbild. Klicka på bilden så kommer du till min YouTube-kanal!  Om du klickar på den röda ”YouTube”-knappen, så prenumererar du på mina videos och får påminnelse om det som kommer efterhand. Om du är inne på min YouTube-kanal och där klickar på fliken ”Videor” i menyraden upptill, så kommer en lång rad videos fram, överskådligt och bra.
Än en gång, välkommen!

Höstdag med rönn, solsken och svamp (video)

Ingvar Holmberg ger bilder från en vacker höstdag 16 oktober 2021 med rönn full med bär avtecknad mot en klarblå himmel. Han läser sin egen dikt ”Rönnarnas revansch” med minnesbilder från ett par vårar. Glimtar från svamputflykt samma dag med hustrun Gittan. Ingvar sjunger och spelar bitar ur sina sånger ”Höstpsalm” och ”Tack, Herre, tack för det härliga livet”.
För att spela videon, klicka på länken nedan!

I Holmbergs livsberättelse från närradion 2105 del 3 av 3 (video)

För närradiolyssnarna i Norrköping berättar Ingvar Holmberg i en inspelning från 2015 sin livsberättelse i tre delar med hjälp av många foton.
Del 3 av 3 – Glimtar från åren i Örnsköldsvik med början på de många resorna till Sovjetunionens kristna, Om boende och arbete i Strängnäs, Jönköping, Lund och Vetlanda samt fortsatta missionskontakter i olika ryskspråkiga områden. Åren 1978 – 2013 med flyttning tillbaka till hemstaden Norrköping

I Holmberg: Min livsberättelse – del 2 av 3 (video)

Här fortsätter Ingvar Holmberg i en inspelning från 2015 att för närradiolyssnarna i Norrköping berätta sin livsberättelse i tre delar med hjälp av många foton.
Del 2 av 3 – från starten på förkunnarbanan och i början av 1968 om församlingsarbete i Gävle och Eskilstuna och missionärsliv i södra Indien fram till 1978 med flyttning till Örnsköldsvik och Pingstkyrkan där.
För att spela videon, klicka på länken nedan!

Ingvar Holmbergs livsberättelse 210912

Några klipp ur ”Sökargudstjänst” i Vidablickskyrkan, Norrköping, 12 sept 2021. På grund av av en medverkandes hastiga sjukdomsfall fick I Holmberg spontant rycka in och berätta sin livsberättelse i sammandrag. Ingvar sjunger också till ukulele sin egen sång ”Det handlar faktiskt om att följa Jesus”.
För att spela videon, klicka på länken nedan!

OBS! Hela sökargudstjänsten finns på www.vidablickskyrkan.se

”Vänporträtt av en ö och två öbor” – video

Ingvar Holmberg ger i den här videon från Brattön utanför Kungälv ett ”Vänporträtt av en ö och två öbor”. Inspelat i augusti 2021. Första delen ger vyer från ön och sommarbilder från samvaron hos Solveig och Lennart Svensson, som tillbringar flera månader varje år på sitt underbara ställe på Brattön. Promenad längs husen och stranden, vandring upp på toppen av ”Blåkulla”, högsta punkten i denna del av Västkusten. Medryckande sånger på videon: ”Tack för det härliga livet” med Ingvar Holmberg, ”Nu är det morgon” med Loa Falkman, ”Det finns en Gud” med Göran Stenlund, ”Lugna hamn” och ”Vägarna de skrida” med Torkel Selin och ”O, store Gud” med Åsa Gustafsson. Senare delen av videon är ett samtal i soffan med Lennart Svensson, fiskhandlarsonen från Kungälv som blev pedagogikprofessor i Lund.
För att spela videon, klicka på länken nedan:
https://youtu.be/l1fjhmpA3nM

”Kaktusar, sång och tårta – Pingstförsamlingen 100 år” (video)

Sent i går kväll redigerade jag färdigt och lade upp på YouTube videoklipp och övrigt material från onsdag 11 augusti. Då hade vi för andra gången ”födelsedagsfirande” i Carl Johans Park för ”Pingstförsamlingen fyller 100 år”, markerat av att den kända kaktusplanteringen med 25000 kaktusar har som motiv i år Pingstkyrkans jubileum. Några församlingsmedlemmar med vår psalmbok Segertoner i händerna hjälpte mig med några sånger, Min syster Barbro Henriksson, liksom jag barnbarn till en av församlingens pionjärer och grundare David Holmberg, bad välsignelsebön. Sen bjöd vi med åhörarna till tårtkalas inne i Pingstkyrkans restaurangdel, där vårt restaurang- och konferensbolag Renströmmen serverar goda luncher på vardagarna.
Titta gärna på videon ”Kaktusar, sång och tårta” genom följande länk:
Videon från förra tillfället 16/6 (med närmare historik om min farfar David och hans kamp för att sprida pingstbudskapet i Norrköping) är på följande länk: https://youtu.be/xkbqYAuM6lg
Båda filmerna är på drygt 20 minuter vardera.

”Det viktigaste i livet” – predikan av Ingvar Holmberg (video)

Ingvar Holmberg talar i Pingstkyrkan, Strängnäs 1 augusti 2021 om de viktigaste tingen för honom efter ett långt liv som kristen. Det är om förundran och tacksamhet till Gud för livet och skapelsen omkring oss. Också lovsången till Gud och glädjen blir allt viktigare. ”Gärna djurvän, men framför allt människovän” är ett tredje tema. Slutligen handlar det om att vara en av ”Jesusfolket” med fokus på Jesus och med Jesus liv och Ande som en livgivande källa inom oss som flödar ut till andra omkring. Predikan avslutas med Ingvars bibelvisa ”Det finns en källa i mig”.   (Spellängd – 24 minuter)
För att spela videon, klicka på länken nedan!

OBS! En större del av gudstjänsten finns också på video på Ingvar Holmbergs YouYube-kanal. Där sjunger Ingvar Holmberg och Karin Karlsson flera sånger tillsamman. (Längd 41 min). Länk på YouTube (Klicka bara!) : https://youtu.be/W4GRnr5L18A

 

Lovsånger i en sommarträdgård (video)

Ingvar Holmberg spelar och sjunger sju av sina egna sånger i en sommarvarm trädgård
utanför Norrköping i juli 2021.
Titlarna är: ”Förunderligt god”, ”Du är värd mitt allt”, ”Jesus är allt jag behöver”, ”Jesus, håll mig nära dig”, ”Inte utan dig, Gud”, Gud, min Herre, jag prisar dig” och ”För din skull bara”.
Alla sångtexterna finns på skärmen.
För att spela video, klicka på länken nedan!