Kategoriarkiv: Video

OBS! Viktig info!:
Välkommen till min flik eller kategori ”Video”! I själva verket är detta just nu mest en flik för ”kristen video”, dvs predikningar och kristen undervisning. Jag har gjort och gör kontinuerligt många videos som finns under flikarna ”Blogg”, ”Dikter”, ”Prosa” eller ”Sånger”. Dessutom gjorde jag tidigare en hel massa radioprogram i form av enkla videos, och de finns kvar att lyssna och titta på om du bläddrar bakåt i fliken ”Radio”. Här under ”video” är just nu det som fylls på kontinuerligt en undervisningsserie i Bibeln under temat ”Tankar från soffan”. Jag läser bibelavsnitt från Evangelium enligt Johannes och kommenterar och förklarar lite. Varje program är cirka 12-15 minuter långt.
Men under de övriga flikarna jag nämnde finns alltså många videos. Alla mina videos lägger jag ut på YouTube och jag har en egen YouTube-kanal. Du ser i högra ”spalten” (om du kollar min hemsida i datorn eller på surfplattan) eller nedan (om du använder telefonen) mitt ansikte i närbild. Klicka på bilden så kommer du till min YouTube-kanal!  Om du klickar på den röda ”YouTube”-knappen, så prenumererar du på mina videos och får påminnelse om det som kommer efterhand. Om du är inne på min YouTube-kanal och där klickar på fliken ”Videor” i menyraden upptill, så kommer en lång rad videos fram, överskådligt och bra.
Än en gång, välkommen!

Dämpad klockklang och nytt kors (video)

I går på Skärtorsdagen  den 1 april 2021 fick jag för första gången vara med om en ”dymlad” kyrkklocka – traditionen att från Dymmelonsdagen i påskveckan dämpa kyrkklockans klang de första dagarna, för att sen klinga glatt och starkt som vanligt på Påskdagen.
Det var vid Söderledskyrkan nära min bostad, då man också invigde ett nytt rött kors på kyrkväggen som vetter mot Vilbergsgatan med all trafik och gående som passerar.
Församlingsprästen Fredrik Weflö informerade och ledde också andakt med sång, läsning och bön. (Speltid 4 min)
För att spela videon, klicka på länken nedan!

En påsksång och en påskmålning

Ingvar Holmberg spelar och sjunger den fantastiska påskpsalmen nr 38
”För att du inte tog det gudomliga” med text av Olov Hartman och musik av Börge Ring. Örnsköldsvikskonstnären Ragnvald Hellgrens unika tavla ”Den lidande Försonaren” visar en inte särskilt vacker Jesusbild där Jesus bär hela skapelsen som sin törnekrona.
Sången ingår också i gudstjänstvideon ”Inför påsken” https://youtu.be/wi0v0p3iaR4 och programmet om Dymmelonsdagen i serien «Påskvandring 2021 med Ingvar Holmberg»  https://youtu.be/kQwLgB7JJ3Y
För att spela sången, klicka på länken nedan!

53-årig bröllopsdag, kan de’ va’ nåt?

Ingvar Holmberg har gjort en liten video om hans och frun Gittans 53-åriga bröllopsdag den 23 mars 2021 med utflykt till de stora ekarna i Djuröns Naturreservat vid Bråviken.
Så fortsatte de firandet med god sushilunch på restaurang i Norrköping.
Ingvar har också spelat in den kärleksdikt / kärlekssång som han skrev när de varit gifta 15 år, alltså 1983. Text och noter har funnits sen dess men ingen dokumenterad inspelning förrän nu.
För att spela videon, klicka på länken nedan!

Vårglimtar Norrköping & Söderköping 19 mars 2021

Ingvar Holmberg tar med tittarna på vårutflykt: Först de tidiga krokusarna och andra vårblommorna längs Gamla Övägen, sen en vandring i Söderköping och upp på Ramunderberget tillsammans med systern och svågern Barbro och Jan-Erik Henriksson.
Musik på filmen är Ingvars egenkomponerade musik med ”Omgivna av en sky av vittnen” samt pianoimprovisationen ”Engångsmusik”.
För att spela videon, klicka på länken nedan!

En morfars podd – livsåskådning för unga människor

”En låtsasmorfar tänker högt” –
Det är anslaget för att ur en äldre människas perspektiv prata personligt till unga människor om olika ämnen.
Ämnena är varierande – t.ex. ”Att bli vän med sig själv” ,”Vad är du bra på? Utveckla det!” ,
”Meningen med livet”, ”Vad vet du om Jesus?” mm. Det är 13 korta program med 5 – 10 minuters längd.
Här är länken till det korta inledande programmet. Vill du höra mer, skriv då in ”En morfars podd” i YouTubes sökfält!

Vintervandring utanför Norrköping 12 febr 2021

Ingvar Holmbergs vintervandring utanför Norrköping en solig dag med gnistrande snö i februari 2021. En del av vandringen är ”Kapellrundan” tillsammans med svågern Jan-Erik Henriksson, som ger glimtar från sin barndom i trakten vid Ensjön och Öbonäs och berättar något om Pingstkapellet i Jonstorp (numera privatbostad). Musik av Ingvar Holmberg: ”Alla trädgårdar är mina”. (Speltid 5 m 35 s)
För att spela videon, klicka på länken och ”play”-knappen nedan!