Kategoriarkiv: Video

OBS! Viktig info!:
Välkommen till min flik eller kategori ”Video”! I själva verket är detta just nu mest en flik för ”kristen video”, dvs predikningar och kristen undervisning. Jag har gjort och gör kontinuerligt många videos som finns under flikarna ”Blogg”, ”Dikter”, ”Prosa” eller ”Sånger”. Dessutom gjorde jag tidigare en hel massa radioprogram i form av enkla videos, och de finns kvar att lyssna och titta på om du bläddrar bakåt i fliken ”Radio”. Här under ”video” är just nu det som fylls på kontinuerligt en undervisningsserie i Bibeln under temat ”Tankar från soffan”. Jag läser bibelavsnitt från Evangelium enligt Johannes och kommenterar och förklarar lite. Varje program är cirka 12-15 minuter långt.
Men under de övriga flikarna jag nämnde finns alltså många videos. Alla mina videos lägger jag ut på YouTube och jag har en egen YouTube-kanal. Du ser i högra ”spalten” (om du kollar min hemsida i datorn eller på surfplattan) eller nedan (om du använder telefonen) mitt ansikte i närbild. Klicka på bilden så kommer du till min YouTube-kanal!  Om du klickar på den röda ”YouTube”-knappen, så prenumererar du på mina videos och får påminnelse om det som kommer efterhand. Om du är inne på min YouTube-kanal och där klickar på fliken ”Videor” i menyraden upptill, så kommer en lång rad videos fram, överskådligt och bra.
Än en gång, välkommen!

Den minste i Guds Rike – sångvideo med Ingvar Holmberg

Ingvar Holmberg framför sin egen sång ”Den minste i Guds Rike”.
Sången bygger på Jesu ord om Johannes Döparen i Matteusevangeliet kapitel 11 att Johannes var den ”störste av kvinna född”. Sen lägger han till de häpnadsväckande orden ”Men den minste i himmelriket är större än han”.
Det talar om hur fantastiskt det är att vara en kristen, att ha fått del av frälsningen genom Jesus.
Lyssna på sången och bekanta dig med texten genom att klicka på länken nedan!
https://youtu.be/jC-SajOUcSM

Vänskapsbanden mellan Lund och kazakstanska Satpayev – reserapport okt 2019 (video)

Ingvar Holmberg berättar om vänskapsbanden mellan pingstförsamlingarna i Lund i Sverige och  Satpayev i Kazakstan. Färsk rapport från ett besök i Kazakstan i oktober 2019 med glimtar från en växande församling med gratismåltider, alphakurs och sång och musik och gudstjänstliv.
För att se videon, klicka på länken nedan! (Speltid 13 minuter)
https://youtu.be/JCPdeUe7DNE

Kazakstanresa oktober 2019

Ingvar Holmberg besöker på nytt några av sina favoritplatser i Kazakstan efter fem års bortavaro. Kära återseenden – fantastiska måltider med kazakisk, uigurisk och rysk mat – fascinerande livsöden – levande kristna församlingar!
Glimtar från Almaty, Satpayev och Zhezkazgan, Zharkent och Taldykorgan. (Längd 16 minuter)
För att spela filmen, klicka på länken nedan!
https://youtu.be/6Yi2QZt1A_w

Ek, gök och blåklint (video)

Ingvar Holmberg besöker Skirensjön vid Östra Ryd, Östergötland. Där finns en bedårande badplats med en jättelik ek.  Göken gol nästan oupphörligt denna soliga dag 24/6 2019, och längs vägarna var det på  åkrarna massor med blåklint, Östergötlands landskapsblomma .
Ingvar möter, klappar och mäter omkretsen på denna flera hundra år gamla ek.
För att spela videon, klicka på länken nedan!
https://youtu.be/ggTvEcJNdqM

Utflykt till Mem 190531

Glimtar från en solig och varm försommardag, då Ingvar Holmberg tillsammans med en grupp vänner från Norrköping gör utflykt till Mem i Slätbaken, Östergötland, där Göta Kanals östra infart är. Premiärdopp i 14-gradigt och friskt vatten, god mat, gemenskap med spel och prat. Närmare titt på den mäktiga eken, flera hundra år gammal och tilltufsad men kärnfrisk.
Musik och sång av Ingvar Holmberg och Inger Gustafsson i Ingvars egna sånger ”Som gåva” och Förunderligt god”.
För att spela videon, klicka på länken nedan!
https://www.youtube.com/watch?v=ZmZpgXwqCN4