Kategoriarkiv: Video

OBS! Viktig info!:
Välkommen till min flik eller kategori ”Video”! I själva verket är detta just nu mest en flik för ”kristen video”, dvs predikningar och kristen undervisning. Jag har gjort och gör kontinuerligt många videos som finns under flikarna ”Blogg”, ”Dikter”, ”Prosa” eller ”Sånger”. Dessutom gjorde jag tidigare en hel massa radioprogram i form av enkla videos, och de finns kvar att lyssna och titta på om du bläddrar bakåt i fliken ”Radio”. Här under ”video” är just nu det som fylls på kontinuerligt en undervisningsserie i Bibeln under temat ”Tankar från soffan”. Jag läser bibelavsnitt från Evangelium enligt Johannes och kommenterar och förklarar lite. Varje program är cirka 12-15 minuter långt.
Men under de övriga flikarna jag nämnde finns alltså många videos. Alla mina videos lägger jag ut på YouTube och jag har en egen YouTube-kanal. Du ser i högra ”spalten” (om du kollar min hemsida i datorn eller på surfplattan) eller nedan (om du använder telefonen) mitt ansikte i närbild. Klicka på bilden så kommer du till min YouTube-kanal!  Om du klickar på den röda ”YouTube”-knappen, så prenumererar du på mina videos och får påminnelse om det som kommer efterhand. Om du är inne på min YouTube-kanal och där klickar på fliken ”Videor” i menyraden upptill, så kommer en lång rad videos fram, överskådligt och bra.
Än en gång, välkommen!

Videoklipp från sommarläger juli 1981 på Aggösundet, Örnsköldsvik

Vårt liv i dag finns med en ström av bilder och videoklipp.
När man av en händelse får tag i bilder och videoklipp från trevliga upplevelser för närmare 40 år sen, känns det som en hittad skatt.
För några veckor sen sen var jag med på hemvändarhelg i Pingstkyrkan, Örnsköldsvik som firar 100 år som församling i år.
Bland många andra träffade jag Sofia, dotter till Vilgot och Christina Larsson, som jag umgicks en hel del med under mina år i Ö-vik 1978-84. Båda har flyttat hem till Gud sen någon tid. Sofia nämnde om Vilgots videoklipp från den tiden (då hon bara var en liten flicka). Efter någon dag sände Sofia mig videobilder från familjelägret i juli 1981 på sommargården Aggösundet.
Kvaliteten är litet si och så, men titta gärna ändå! Om du känner igen dig själv eller dina bekanta på videon, informera gärna om YouTube-länken. Jag figurerar lite väl mycket som en av lägerledarna, men du får i alla fall se mig i gestalten av en 34-års man (jämfört med mina 76 år i dag). Jag har lagt in lite skyltar och försökt höja originalljudet.

Länken på YouTube är:   https://youtu.be/cgqXw2EJY2M

Poeten Ingvar Holmberg – Trädsmak del 2

För Ingvar Holmberg är stora och mindre träd något han verkligen har fått smak på.
Här kommer i serien ”Poeten Ingvar Holmberg” del 2 av ”Trädsmak”.
Dikterna som ingår är: ”Skogslandskapets nysådda äng”, ”Nära marken – nära himlen ”(diktvideo), ”Den söta doften av lindarna”, och ”Det finns fler friska almar än sjuka”.
Originalmusiken ”Trädsmak” på piano bygger på Ingvars melodier ”Guds nya kreation”, ”Som gåva”, ”Därinuti” och ”Generöst”.
För att spela videon, klicka på länken nedan!

Poeten Ingvar Holmberg – Trädsmak del 1

För mig är stora och mindre träd något jag verkligen har fått smak på.
Därför kommer här i serien ”Poeten Ingvar Holmberg” del 1 av ”Trädsmak”.
Dikterna som ingår är: ”Trädrikedom”, ”Dansande tallar”, ”I lönn”, ”Ekarna står kvar” (diktvideo), ”Röda rönnar” och ”Lärkträdens tid”.
Originalmusiken består av mina melodier ”Ett nytt år” och ”Du vet att jag har dig kär”

Poeten Ingvar Holmberg – Försommardikter del 4

Ingvar Holmberg fortsätter sin serie med diktvideos med 4:e delen försommardikter:
Innehållet är: ”Häggens svar”, ”Forsythian blommar”, ”Rönnarnas revansch” (video) och ”Ögonfröjd” (video) .
Diktboken ”Utsikt från mitt fönster” och ”Ordslöjd” (dikter och prosa) finns som pappersbok och e-bok bl.a. på https://www.bokus.com/bok/9789175694528/utsikt-fran-mitt-fonster-100-nya-och-begagnade-dikter-av-ingvar-holmberg/
Klicka på länken nedan för att spela videon!

Poeten Ingvar Holmberg – Mörker och ljus del 1

Ingvar Holmberg fortsätter sin serie med diktvideos med del 1 av ”Mörker och ljus” :
Alla fyra dikterna är från 1994-1995 då Ingvar gick genom en del personliga svårigheter och förändringar. Titlarna är: ” Fråga till Uppfinnaren”, ”Klagan”, ”Bollplank” och”Grodperspektiv – tronperspektiv”.

Diktboken ”Utsikt från mitt fönster” och ”Ordslöjd” (dikter och prosa) finns som pappersbok och e-bok bl.a. på https://www.bokus.com/bok/9789175694528/utsikt-fran-mitt-fonster-100-nya-och-begagnade-dikter-av-ingvar-holmberg/

Klicka på länken nedan och spela videon!

Poeten Ingvar Holmberg – Med glimten i ögat del 2

Ingvar Holmberg fortsätter sin serie med diktvideos med 2:a delen av ”Med glimten i ögat”:
Innehållet är ”Uppvaknande”,
”Dataförlamning”, ”Nyhetssändning” och ”Konjunkturkänslig epok”.

Diktboken ”Utsikt från mitt fönster” och ”Ordslöjd” (dikter och prosa) finns som pappersbok och e-bok bl.a. på  https://www.bokus.com/bok/9789175694528/utsikt-fran-mitt-fonster-100-nya-och-begagnade-dikter-av-ingvar-holmberg/
Klicka på länken nedan och spela videon!

Poeten Ingvar Holmberg – Med glimten i ögat del 1

Ingvar Holmberg fortsätter sin serie med diktvideos med del 1 av ”Med glimten i ögat” :
Innehållet är ”Bildskärmar”, ”Liten telefonhistoria” (video)
och ”Fyllda 54 – men ändå glad”.

Diktboken ”Utsikt från mitt fönster” och ”Ordslöjd” (dikter och prosa) finns som pappersbok och e-bok bl.a. på https://www.bokus.com/bok/9789175694528/utsikt-fran-mitt-fonster-100-nya-och-begagnade-dikter-av-ingvar-holmberg/

Klicka på länken nedan och spela videon!