Kategoriarkiv: Video

OBS! Viktig info!:
Välkommen till min flik eller kategori ”Video”! I själva verket är detta just nu mest en flik för ”kristen video”, dvs predikningar och kristen undervisning. Jag har gjort och gör kontinuerligt många videos som finns under flikarna ”Blogg”, ”Dikter”, ”Prosa” eller ”Sånger”. Dessutom gjorde jag tidigare en hel massa radioprogram i form av enkla videos, och de finns kvar att lyssna och titta på om du bläddrar bakåt i fliken ”Radio”. Här under ”video” är just nu det som fylls på kontinuerligt en undervisningsserie i Bibeln under temat ”Tankar från soffan”. Jag läser bibelavsnitt från Evangelium enligt Johannes och kommenterar och förklarar lite. Varje program är cirka 12-15 minuter långt.
Men under de övriga flikarna jag nämnde finns alltså många videos. Alla mina videos lägger jag ut på YouTube och jag har en egen YouTube-kanal. Du ser i högra ”spalten” (om du kollar min hemsida i datorn eller på surfplattan) eller nedan (om du använder telefonen) mitt ansikte i närbild. Klicka på bilden så kommer du till min YouTube-kanal!  Om du klickar på den röda ”YouTube”-knappen, så prenumererar du på mina videos och får påminnelse om det som kommer efterhand. Om du är inne på min YouTube-kanal och där klickar på fliken ”Videor” i menyraden upptill, så kommer en lång rad videos fram, överskådligt och bra.
Än en gång, välkommen!

50-årigt sångminne dyker upp (sångvideo & reportage)

Ingvar berättar om hur ett tillfälligt möte på stan i oktober 2020 påminde om en sång han mötte 50 år tidigare. Han berättar om hur han enkelt lyckades få tag i text, melodi och noter via internet och en telefonkontakt. Här spelar och sjunger han sången vid sitt piano.
(Textad för ”karaoke”). Tid 8.30 min.
För att spela videon, klicka på länken och ”play”-knappen nedan.

Min Jesus lever (sångvideo)

Ingvar Holmberg framför den älskade sången ”Min Jesus lever” med  text och musik av Bill & Gloria Gaither och svensk text av Kjell Samuelson.
Inspelningen gjord av Anders Bagler.
För att spela videon, klicka på länken och ”play”-knappen!

Korsvandringen 20-26 aug 2020_kortare version (video)

Ingvar Holmberg berättar om ”Gå För Sveriges” stora allkristna korsvandringsstafett från norr till söder i 124 etapper. Här är glimtar från sträckan genom Östergötland 19-26/8 2020 via Norrköping, Västra Husby, Gistad, Linghem & Linköping, Vikingstad, Mjölby, Boxholm, Sommen och Tranås (i Småland). Speltid 20 min.
För att spela videon, klicka på länken nedan och ”play”-knappen!

Sju dagars vandring med stort kors – Östergötland augusti 2020

Ingvar Holmberg berättar personligt om de sju dagarna på vandring 20-26/8 2020.
Vandringen var en del av kyrkornas gemensamma korsvandringsstafett från Haparanda till Smygehuk i 124 etapper från början av juni till början av oktober 2020.
Glimtar från Östergötland och möten med människor och natur från Norrköping – Västra Husby – Gistad – Linghem och Linköping – Vikingstad – Mjölby – Boxholm och Sommen – till Tranås. Speltid 45 min.
För att spela videon, klicka på länken och ”play”-knappen nedan!

Vi är lärjungar – musikal av Ingvar Holmberg (video)

Ingvar Holmberg presenterar sin musikal ”Vi är lärjungar” i en 47 år gammal videoinspelning med Prim-kören från Pingstkyrkan i Norrköping under ledning av Rune Bagler.
Rune Bagler var Pingstkyrkans primus motor i musiklivet under många år, och Primkören var en kör som fungerade i många år och var välkänd både i Norrköping och runtom i Sverige.
Inspelningen är från Pingstkyrkan i Eskilstuna hösten 1973 eller våren 1974 och gjordes under en sångarresa dit.
För att spela videon, klicka på länken nedan och ”play”-knappen!

Hur var det på Öland? (Video)

Ingvar visar filmklipp och berättar intryck från en sommarvecka på Öland i skarven juni / juli 2020. Landskapet, den vackra naturen och den öländska kulturen kommer till tals i filmen.  Ingvars originalmusik spelas med melodierna ”Vårpsalm”, Var rädd om livet”, ”Guds nya kreation”, ”Oj, vad många djur” och ”Engångsmusik för piano”.  Ingvar läser också sin egen dikt om cikoriablommorna på Öland – ”Vid sidan om blåklockor”. Speltid 11 minuter.
För att spela videon, klicka på bilden och ”play”-knappen!