En lång, arbetsam, tröttande och ALLDELES UNDERBAR DAG!

I tisdags 2 juli hade jag alldeles för många saker att göra i mitt pensionärsliv!

Sedan länge hade jag inbokat att på eftermiddagen ha en pensionärssamling (RPG) på Hjortensbergskyrkans sommargård alldeles vid havet vid Stjärnsund utanför Nyköping. Där skulle jag ha ett alldeles nytt sång- och diktprogram under rubriken ”Träd närmare” – om att möta Skaparen i naturen.
Jag skulle få ha min fru med mig på en underbar utflykt med tid innan programmet för bad och lunch som jag lagade på morgonen och förvarade i nyinköpta mat-termosar. Tyvärr var min Gittan tvungen att stanna hemma, så jag lastade in elpiano, stativ, sånger och böcker, badväska och matsäcksväska och körde i vackert sommarväder till denna vackra plats ”vid vägs ände” och med egen badbrygga vid vattnet.
Jag tog en kopp kaffe med tilltugg innan doppet och en (mycket liten) simtur i det klara, kalla vattnet  på 15-16 grader enligt min termometer.
Sen satt jag en timme i solskenet alldeles ensam med varm mat och mer kaffe, härlig solvärme och tittade på vatten och grönska och en livlig skäggdopping som gång på gång dök och sen kom upp till ytan litet senare och på ett helt annat ställe. Ett stort, vackert och bländande vitt svanpar rörde sig lite mer långsamt på vattnet.

Sen kom den superaktive mötesledaren Sven Bengtsson på cykel ( cirka 15 km enkel väg) och ställde fram kafébord och annan utrustning, och vid två började vår samling. Folk hade med sig egen matsäck och jag blev bjuden av Sven. Min vän, kollega och ”Facebook-mentor” Lisbeth Stigemyr (tidigare pastor i Hjortensbergskyrkan) var med och tog fina foton i samlingen.

Jag hade lite bråttom att komma iväg på hemresa, för jag skulle hinna hem med bilen, sitta en stund med Gittan och sen per buss vara i Pingstkyrkan på en intensiv sång- och musikövning och demonstration av videokamera och slutligen efter musikövningen genomgång med en annan medhjälpare som ska svara för bildprojektor och sångtexter på skärmen kommande söndag i gudstjänsten. 17.45 började de här sakerna.

Den här veckan är den första av tre då jag är lite sommarvikarie för våra pastorer på semester. Uppgifterna är att hålla i gudstjänsterna, ansvara för ett par födelsedagsuppvaktningar och göra andra hembesök och också svara i telefon, om någon ringer kyrkans nummer för något ärende eller fråga. Numera går det ju enkelt att koppla samtal till en mobiltelefon man har med sig.

Nåväl, de olika sakerna gick rätt så bra och sång- och musikövningen med nya vännerna Leo och Josefin och gamle vännen Jan-Peter var en rolig och trevlig upplevelse. Vi är inspirerade inför söndagens gudstjänst.

Så kom jag hem en stund efter nio och tog ett par smörgåsar och en stor kopp te tillsammans med min fru i TV-soffan och tittade på trevliga engelska deckarserien ”Ett fall för Vera”. Jag var faktiskt dödstrött och nickade till några gånger i soffan. Det brukar jag aldrig göra, hur sent jag än sitter och tittar på TV.

Det var, hur som helst, EN ALLDELES UNDERBAR DAG! Tack, gode Gud, för livet!

Hälsningar 4 juli 2024 från Ingvar H
(Kafébilderna tagna av Lisbeth Stigemyr. Stillbilderna från musikövningen är stillbilder från Jibin Samuels träningspass med videokameran)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.