Kategoriarkiv: Radio

Jag medverkar i närradio varje vecka med ett 60-minutersprogram med titeln ”Toner och tankar”, där jag spelar musik och pratar lite mellan låtarna och läser dikter och har andra inslag. Det sänds över Norrköpings och Linköpings närradio varje vecka.
Man kan också ”streama” programmet (lyssna på internet) på Radio Linköping. Tiden är tisdagar kl 09-10 och kl 19.30-20.30. Där finns väl fungerande direktsändning via nätet. Adressen är www.radiolinkoping.se.
Men här på min hemsida kan du lyssna på programmet när du vill som s.k. ”poddradio”. Nya program läggs först i listningen! Välkommen att lyssna!”
Klicka på länken till programmet du vill lyssna till och tryck sen på ”play”knappen.
Senaste programmet överst:
Äldre program finns som enkla videos. Klicka dig bakåt på ”Äldre inlägg” längst ned på denna sida!
Dessutom finns det många tidigare program att lyssna på helt eller delvis, eftersom man kan ”snabbspola” framåt och bakåt i programmen. Se gärna på inlägget ”Några av de bästa radioprogrammen” för att få tips! Klicka på länken!
https://ingvarholmberg.se/radio/nagra-av-de-basta-radioprogrammen-pa-hemsidan/

Toner & tankar 21 maj 2019 med Ingvar Holmberg

Ingvar Holmberg i ett försommarprogram med musik och läsning av ”Tre försommardikter” (Ingvars egna dikter), prosastyckena ”Mellan hägg och syren” och ”Lovsångsseende”. Ingvar samtalar också med Siv Johnsson, Norrköping, om kärleken till naturen och också om relationen med Gud och konkreta bönesvar.
För att lyssna, klicka på länken nedan och tryck sen på ”play”-knappen!
https://archive.org/details/TonerTankar190521

Toner & tankar 14 maj 2019 med Ingvar Holmberg

Ingvar Holmberg spelar musik om livets och naturens skönhet och om tjänsten för Gud. Den nittonde och sista läsningen ur boken ”Ordslöjd” med bl.a. prosastycket ”För hundra år sen” med återblick om farfar David, far Agne och hur livet har gestaltat sig.
Nyskrivna sorgedikten till musik ”Elegi för min brorsdotter” spelas också.
För att lyssna, klicka på länken nedan och tryck sen på ”play”-knappen!
https://archive.org/details/TonerTankar190514

Toner & tankar 7 maj 2019 med Ingvar Holmberg

Ingvar Holmberg spelar sånger om underverk och helande och rapporterar lite från ”Helande förbönsgudstjänst” i Pingstkyrkan, Norrköping den 5/5 och från 40-årsjubileum av närradion i Pingstkyrkan i Linköping (Cupolen) 4/5 2019.
Läsning ur Ingvars nya bok Ordslöjd – bland annat prosastyckena ”Äntligen vardag” och ”Ett gott namn”.
För att lyssna, klicka på länken nedan och tryck sen på ”play”-knappen!
https://archive.org/details/TonerTankar190507

Toner & tankar 26 mars 2109 med Ingvar Holmberg

Ingvar Holmberg spelar sånger och läser texter och talar om ”Tro, trohet,
trofasthet och tillit”. Han fortsätter högläsningen ur boken ”Ordslöjd (2019) med bl.a. prosastyckena ”Otro, otrohet och tvivel” samt ”Tro – tillgång och positiv kraft”.
I programmet presenteras och spelas två nya sånger av Ingvar Holmberg: ”Den minste i Guds Rike” och ”Det finns en källa i mig”.

För att lyssna, klicka på länken nedan och tryck sen på ”play”-knappen!
https://archive.org/details/TonerTankar190326

Tips om äldre radioprogram av Ingvar Holmberg

På min hemsida kan man lyssna på massor av mina radioprogram från tidigare. Du kan i fliken ”Radio” söka dig bakåt via ”Äldre inlägg” längst ner ända till det första året 2015-16 då jag gjorde programmen som enkla videos. Sen började jag använda gratissajten Archive.org för att spara mina radioprogram på nätet. Deras webadress är https://archive.org/ . Om du på deras sajt skriver in ”Ingvar Holmberg” i sökrutan, så får du en lista på mina cirka 130 radioprogram där. Där finns vid varje program en liten beskrivning av innehållet, personen jag intervjuar etc. Om du klickar på ”rutan” för ett program öppnas det för att spela, pausa, backa etc,

När jag tittar lite på förteckningen är följande program bland dem som har lyssnats på flest gånger. Om de är bra får du avgöra själv, men här kommer i alla fall en liten lista nedan med direktlänk till programmet:

Lisbeth Lindholm, Norrköping, berättar om sin barndom på 1950-talet i Norrköping och dess pingstförsamling https://archive.org/details/TonerTankar170926

Samtal med Eva-Lena Peterson, sjuksköterska och barnmorska med många års tjänst i Biharro, Tanzania https://archive.org/details/TonerTankar171024

Birgitta Holmberg läser ur Kathryns Kuhlmans berättelser om bönesvar och under.
https://archive.org/details/TonerTankar170131

Birgitta Holmberg läser ur Kathryns Kuhlmans berättelser om bönesvar och under. Sånger om himlen. https://archive.org/details/TonerTankar170314

Min far Agne Holmbergs predikan i Pingstkyrkan, Norrköping 1990 om ”Att leva i förlåtelse” https://archive.org/details/AgneHolmbergAttLevaIFrltelse900527

Se även min egen ”favoritlista”!  https://ingvarholmberg.se/radio/nagra-av-de-basta-radioprogrammen-pa-hemsidan/