Kategoriarkiv: Radio

Jag medverkar i närradio varje vecka med ett 60-minutersprogram med titeln ”Toner och tankar”, där jag spelar musik och pratar lite mellan låtarna och läser dikter och har andra inslag. Det sänds över Norrköpings och Linköpings närradio varje vecka. Tiden i Norrköping är tisdag kl 19-20 på 89.0 på FM- bandet.
Man kan också ”streama” programmet (lyssna på internet) på Radio Linköping. Tiden är onsdagar kl 07-08 och kl 20.00. Där finns väl fungerande direktsändning via nätet. Adressen är www.radiolinkoping.se.
Men här på min hemsida kan du lyssna på programmet när du vill som s.k. ”poddradio”. Nya program läggs först i listningen! Välkommen att lyssna!”
Klicka på länken till programmet du vill lyssna till och tryck sen på ”play”knappen.
Senaste programmet överst:
Äldre program finns som enkla videos. Klicka dig bakåt på ”Äldre inlägg” längst ned på denna sida!
Dessutom finns det många tidigare program att lyssna på helt eller delvis, eftersom man kan ”snabbspola” framåt och bakåt i programmen. Se gärna på inlägget ”Några av de bästa radioprogrammen” för att få tips! Klicka på länken!
https://ingvarholmberg.se/radio/nagra-av-de-basta-radioprogrammen-pa-hemsidan/

Toner & tankar 23 mars 2021 med Ingvar Holmberg

ngvar Holmberg spelar sånger om Guds omsorg och om trygghet i Guds händer. Fortsatt läsning ur Tytti Träffs bok ”Livet segrar – berättelsen om Niilo Yli-Vainio” – kapitel 11 där Niilo börjar med sin livskallelse som är att vara förkunnare och predikant. Under stor fattigdom men också med tydliga bevis på Guds omsorg och hjälp går han in i detta nya yrke. Ingvar läser också sitt blogginlägg om ”En vanlig söndag under pandemin”.
För att lyssna, klicka på länken nedan och tryck på ”play”-knappen!
https://archive.org/details/toner-tankar-210323

 

Toner & tankar 16 mars 2021 med Ingvar Holmberg

Ingvar Holmberg spelar sånger om kallelsen och tjänst för Gud.
Ingvar läser sin egen nyskrivna dikt ”Lyckopromenad”.
Läsning av kap 10 i boken ”Livet segrar – berättelsen om Niilo Ylivainio” av Tytti Träff. Den unge Niilo förstår under nyårsskiftet 1945-46 att han är kallad av Gud att förkunna evangeliet.
För att lyssna, klicka på länken nedan och tryck på ”play”-knappen!
https://archive.org/details/toner-tankar-210316

Toner & tankar 2 mars 2021 med Ingvar Holmberg

Ingvar Holmberg spelar sånger och pratar om livets gåva och sjunger egna sånger. Han berättar också om födelsedag i karantän men med mycket gratulationer via sociala media. Fortsättning av läsning från boken ”Livet segrar – berättelsen om Niilo Yli-Vainio” – kap 7 och 8 om hur frälsningsupplevelsen kommer in i familjen genom Niilos fru Linnea.
Sånger om frälsningen och pånyttfödelsen.
För att lyssn, klicka på länken nedan och tryck sen på ”play”-knappen!
https://archive.org/details/toner-tankar-210302

Toner & tankar 23 feb 2021 med Ingvar Holmberg

Ingvar Holmberg spelar sånger med tema ”solen” och ”solljus”. Fortsättning av läsningen ur boken ”Livet segrar – berättelsen om Niilo Yli-Vainio” av Tytti Träff. Programmets kapitel 6 handlar om den unge, nygifte Niilos tid som soldat vid fronten mot Sovjetunionen under andra världskriget.
För att lyssna, klicka på länken nedan och tryck sen på ”play”-knappen!
https://archive.org/details/toner-tankar-210223

Toner & tankar 16 febr 2021 med Ingvar Holmberg

Ingvar Holmberg spelar sånger och talar om fastan i kyrkoåret och behovet av andlig stillhet, utvärdering och inre samling. I denna vecka infaller Fettisdagen och Askonsdagen, som är dagen som inleder fastetiden innan påsk. Ingvar läser sin egen dikt ”Askonsdag”.
Läsning av Anna-Maria Roos novell ”Se, solen går ned” – om försoning och gemenskap och goda relationer. Dessutom fortsätter läsningen av boken ”Livet segrar berättelsen om Niilo Yli-Vainio” av Tytti Träff (kapitel 5).
För att lyssna, klicka på länken nedan och tryck sen på ”play”-knappen!
https://archive.org/details/toner-tankar-210216

Toner & tankar 9 feb 2021 med Ingvar Holmberg

Ingvar Holmberg spelar musik bl. a de gamla och nya psalmerna ”Sorgen och glädjen”, ”Som sådden förnimmer Guds välbehag”, ”Ett litet fattigt barn jag är” och ”Guds kärlek är som stranden”. Fortsättning av läsning ur ”Livet segrar – berättelsen om Niilo Yli-Vainio” av Tytti Träff, kap 4.
För att lyssna, klicka på länken nedan och tryck sen på ”play”-knappen!
https://archive.org/details/toner-tankar-210209