Kategoriarkiv: Radio

Jag medverkar i närradio varje vecka med ett 60-minutersprogram med titeln ”Toner och tankar”, där jag spelar musik och pratar lite mellan låtarna och läser dikter och har andra inslag. Det sänds över Norrköpings och Linköpings närradio varje vecka.
Man kan också ”streama” programmet (lyssna på internet) på Radio Linköping. Tiden är tisdagar kl 09-10 och kl 19.30-20.30. Där finns väl fungerande direktsändning via nätet. Adressen är www.radiolinkoping.se.
Men här på min hemsida kan du lyssna på programmet när du vill som s.k. ”poddradio”. Nya program läggs först i listningen! Välkommen att lyssna!”
Klicka på länken till programmet du vill lyssna till och tryck sen på ”play”knappen.
Senaste programmet överst:
Äldre program finns som enkla videos. Klicka dig bakåt på ”Äldre inlägg” längst ned på denna sida!
Dessutom finns det många tidigare program att lyssna på helt eller delvis, eftersom man kan ”snabbspola” framåt och bakåt i programmen. Se gärna på inlägget ”Några av de bästa radioprogrammen” för att få tips! Klicka på länken!
https://ingvarholmberg.se/radio/nagra-av-de-basta-radioprogrammen-pa-hemsidan/

Toner & tankar 10 dec 2019 med Ingvar Holmberg

Ingvar Holmberg pratar och spelar musik, bl.a. om temat för andra söndagen i Advent – Guds Rike.
Andra delen av samtalet med den välkände evangelisten och sångaren Carl-Olof Hultby, Sala. Samtalet skedde i Skandinaviska Turistkyrkan i Playa del Inglés, Gran Canaria, 17 november 2019. Hultby har tjänstgjort i Turistkyrkan under två säsonger.
Flera sånger med Evangelistkvartetten, där Carl-Olof Hultby ingår.
För att lyssna, klicka på länken nedan och tryck sen på ”play”-knappen!
https://archive.org/details/tonertankar191210

Toner & tankar 26 nov 2019 med Ingvar Holmberg

Ingvar Holmberg spelar sånger och pratar bl.a. om betydelsen av Domssöndagen, avslutningen av kyrkoåret och söndagen innan Första Advent. Nåden, förlåtelsen och frälsningen är vidare än havets famn i Bibelns undervisningen, men på samma gång är Gud också den rättvise Domaren. Det finns rättvisa i universum och straff mot och dom över ondskan. Detta dubbla tema blir belyst i sånger och tal.
Dessutom läser Ingvar den tredje delen av sina egna dikter med bibelpersoner ”Porträtt ur Gamla Testamentet – del 3”.
För att lyssna, klicka på länken nedan och tryck sedan på ”play”-knappen!
https://archive.org/details/tonertankar191126

Toner & tankar 19 nov 2019 med Ingvar Holmberg

Ingvar Holmberg spelar önskesånger från Skandinaviska Turistkyrkans verksamhet på Gran Canaria och berättar något om Turistkyrkan.
Läsning av ”Bibliska porträtt ur Gamla Testamentet” del 2, dikter av Ingvar Holmberg med lite kommentarer. Dikterna handlar om Rut, David och Hiskia.
För att lyssna på programmet, klicka på länken nedan och tryck sen på ”play”-knappen!
https://archive.org/details/tonertankar191119

Toner & tankar 29 okt 2019 med Ingvar Holmberg

Ingvar Holmberg spelar sånger bl.a. från inspelningar med ungdomskören Trofén från Pingstkyrkan i Gävle. Han berättar också om firandet av 50 år sen starten av kören och ger glimtar från firandet 26-27/10 2019 med omkring 100 tillresande kördeltagare från hela Sverige.
Avslutande högläsning ur Anita Barkers bok ”Ett nytt liv”.
För att lyssna, klicka på länken nedan och tryck sen på ”play”-knappen!
https://archive.org/details/tonertankar191029

Toner & tankar 22 okt 2019 med Ingvar Holmberg

Ingvar Holmberg pratar och spelar musik. Intryck från en nyligen gjord resa till Kazakstan och möte med människor där. Tema för sångerna: Guds kärlek, att få förlåtelse och ge förlåtelse. Ingvar läser ur Anita Barkers bok ”Ett nytt liv” kapitel 5 med rubriken ”Hemligheten med förlåtelse”.
För att lyssna, klicka på länken nedan och tryck sen på ”play”-knappen!
https://archive.org/details/tonertankar191022