Kategoriarkiv: Radio

Jag medverkar i närradio varje vecka med ett 60-minutersprogram med titeln ”Toner och tankar”, där jag spelar musik och pratar lite mellan låtarna och läser dikter och har andra inslag. Det sänds över Norrköpings och Linköpings närradio varje vecka. Tiden i Norrköping är tisdag kl 19-20 på 89.0 på FM- bandet.
Man kan också ”streama” programmet (lyssna på internet) på Radio Linköping. Tiden är onsdagar kl 07-08 och kl 09-10. Där finns väl fungerande direktsändning via nätet. Adressen är www.radiolinkoping.se.
Men här på min hemsida kan du lyssna på programmet när du vill som s.k. ”poddradio”. Nya program läggs först i listningen! Välkommen att lyssna!”
Klicka på länken till programmet du vill lyssna till och tryck sen på ”play”knappen.
Under vårterminen 2022 finns också programmet ”Bibelstudium med Ingvar Holmberg” – i Norrköpings närradio tisdagar kl  20 och i Linköpings närradio onsdagar kl 20. De programmen hittar du också på min podcast ”Bitar ur livet”.
Senaste programmet överst:
Äldre program finns som enkla videos. Klicka dig bakåt på ”Äldre inlägg” längst ned på denna sida!
Dessutom finns det många tidigare program att lyssna på helt eller delvis, eftersom man kan ”snabbspola” framåt och bakåt i programmen. Se gärna på inlägget ”Några av de bästa radioprogrammen” för att få tips! Klicka på länken!
https://ingvarholmberg.se/radio/nagra-av-de-basta-radioprogrammen-pa-hemsidan/

Toner & tankar 13 febr 2024 med Ingvar Holmberg

Ingvar Holmberg spelar sånger och berättar om ”Peking poesi och prosa – högläsningsklubb”. Fortsättning av nystartade läsningen av Carl-Erik Sahlbergs bok ”Välsignelser i mitt liv” (Semnos förlag) – avsnitt 2 med ”Välsignelse 2 – Att jag blev en kristen” och ”Välsignelse 3 – Gud är god”.
För att lyssna, klicka på länken nedan och tryck sen på ”play”-knappen!
https://archive.org/details/toner-tankar-240213

Toner & tankar 6 feb 2024 med Ingvar Holmberg

Ingvar spelar sånger om evangelisation, att vinna människor för Kristus.Ny följetong: Carl-Erik Sahlberg ”Välsignelser i mitt liv”(del 1)
Berättelsen om evangelisationsprojektet ”Från Minus Till Plus”, Reinhard Bonnkes häfte i 4,3 milj ex till alla hushåll i Sverige i början av 1997.
För att lyssna, klicka på länken nedan och tryck sen på ”play”-knappen!
https://archive.org/details/toner-tankar-240206

Toner & tankar 23 jan 2024 med Ingvar Holmberg

Ingvar Holmberg spelar sånger om Guds trofasthet och tema ”nytt år”. Han ger också lite återblickar på julen och spelar sina nyskrivna sånger ”Mitt hjärtas jul” och ”Hela mig, Herre!” samt sina sånger ”Ett nytt år” och ”Finns det en framtid? Finns det en morgondag?”.
För att lyssna, klicka på länken nedan och tryck sen på ”play”-knappen!
https://archive.org/details/toner-tankar-240123

Folkradion i Linköping öppnar världen för mig


Ingvar i radiostudion jan 2015

I torsdags fick jag en överraskande och glädjande inbjudan att via nystartade radioföreningen Folkradion i Linköping sända mitt 60 minuters närradioprogram Toner och Tankar. Nu i kväll blev det klart att min sändningstid för det i Linköping och genom streaming blir densamma. Jag har kastat iväg ett mejl till några av mina vänner, men här kommer brevet nedan:

”Kära vänner lite överallt!

I tio år har jag via närradion i Norrköping sänt ett  60 minuters radioprogram på tisdag kl 19 med namnet ”Toner och tankar”. Det innehåller mycket kristna sånger på svenska, bl.a. mina egna sånger, någon intervju eller följetong ur någon bok mm. Men närradion hörs ju inte överallt. I några år sändes programmet i Vetlanda och Linköping också, men så upphörde eller minskade närradion där.
Härom dagen fick jag en överraskande men glädjande förfrågan att börja sända programmet i Linköping igen via den nystartade Folkradion på FM 05,5 i Linköpingstrakten men också genom att streama till dator, surfplatta eller telefon
https://stream.linkopingsnarradio.se:8005/radioprogram

I morgon 6 /2 kl 19 kommer programmet för första gången. Lämpligt nog börjar jag då läsningen av en ny bok av Sancta Clara-prästen Carl-Erik Sahlberg med titeln ”Välsignelser i mitt liv”. För bokförlaget Semnos räkning har jag under de senaste två åren läst in fyra av Sahlbergs böcker som ljudböcker. Jag har tillåtelse av Joakim Sunesson på Semnos att använda dem i radion.

Därför tar jag mig friheten att skriva till er som bor långt borta. Många av er har ju massor att göra, men en och annan tycker kanske att det kan vara trevligt att följa programmen och hålla kontakten.
De här programmen laddar jag i och för sig upp på nätet via Internet Archive och lägger på min hemsida www.ingvarholmberg.se , och då kan man ju lyssna när man vill.

Hur som helst – på tisdagar klockan 19 kan man höra programmet i Norrköping via FM 89,0 och i Linköping via FM 95,5 och ut över hela världen genom att sterama via länken i det här brevet.

Jag är mycket lycklig! Sprid gärna det här till dem du tror kan vara intresserade! Jag kastar bara snabbt i väg den här informationen nu, eftersom det blev klart med sändningstiden i Linköping bara för en stund sen.

Ha det så bra!
Mvh Ingvar Holmberg tel 070-6203977

Agne Holmberg_ ”Japanerna kommer… äventyr i Kina under brinnande krig” kap 12

Kinamissionären Agne Holmbergs bok ”Japanerna kommer – äventyr i Kina
under brinnande krig” kom ut 1945 på Förlaget Filadelfia.
Norrköpingssonen Agne Holmberg var Sionförsamlingens missionär i
Yunnanprovinsen i sydvästra Kina. Agne med familj verkade i Yunnan
ytterligare ett par år 1947-1949 men tvingades ut ur Kina vid Maos
revolution och fortsatte sen arbeta som missionärer i södra Indien fram
till pensioneringen 1980. Agnes son Ingvar läser här avslutande kap 12 ur boken med titeln ”Med flyg till Indien ”.
För att lyssna, klicka på länken nedan och tryck sen på ”play”-knappen!
https://archive.org/details/agne-holmberg-japanerna-kommer-kap-12