Kategoriarkiv: Radio

Jag medverkar i närradio varje vecka med ett 60-minutersprogram med titeln ”Toner och tankar”, där jag spelar musik och pratar lite mellan låtarna och läser dikter och har andra inslag. Det sänds över Norrköpings och Linköpings närradio varje vecka. Tiden i Norrköping är tisdag kl 19-20 på 89.0 på FM- bandet.
Man kan också ”streama” programmet (lyssna på internet) på Radio Linköping. Tiden är onsdagar kl 07-08 och kl 20.00. Där finns väl fungerande direktsändning via nätet. Adressen är www.radiolinkoping.se.
Men här på min hemsida kan du lyssna på programmet när du vill som s.k. ”poddradio”. Nya program läggs först i listningen! Välkommen att lyssna!”
Klicka på länken till programmet du vill lyssna till och tryck sen på ”play”knappen.
Senaste programmet överst:
Äldre program finns som enkla videos. Klicka dig bakåt på ”Äldre inlägg” längst ned på denna sida!
Dessutom finns det många tidigare program att lyssna på helt eller delvis, eftersom man kan ”snabbspola” framåt och bakåt i programmen. Se gärna på inlägget ”Några av de bästa radioprogrammen” för att få tips! Klicka på länken!
https://ingvarholmberg.se/radio/nagra-av-de-basta-radioprogrammen-pa-hemsidan/

Toner & tankar 21 jan 2020 med Ingvar Holmberg

Ingvar Holmberg spelar sånger och pratar. Tema för sångerna är budskapet, evangeliet som når ut. Ingvar talar också om närradion som medel för att få ut det kristna budskapet sedan 40 år.
Rune Andersson, pastor och bibellärare i Hovslätt nära Jönköping, fortsätter sin undervisningsserie om ”Strategisk bön” – del 3 av 7.
För att lyssna, klicka på länken nedan och tryck sen på ”play”-knappen!
https://archive.org/details/tonertankar200121

Toner & tankar 14 jan 2020 med Ingvar Holmberg

Ingvar Holmberg spelar musik och pratar om ljuset som kommer åter efter den allra mörkaste tiden. Han läser också några egna vinterdikter.
Rune Andersson, pastor och bibellärare bosatt i Hovslätt nära Jönköping, fortsätter sin undervisningsserie om ”Strategisk bön” – del 2 av 7.
För att lyssna, klicka på länken nedan och tryck sen på ”play”-knappen!
https://archive.org/details/tonertankar200114

Toner & tankar 7 jan 2020 med Ingvar Holmberg

Ingvar Holmberg spelar sånger och pratar om nyår och om nystart.
Rune Andersson, Hovslätt, börjar en undervisningsserie i Bibeln om ”Strategisk bön” och berättar intressanta exempel om bönesvar och Guds kraft. Del 1 av 7. De övriga delarna kommer i de följande veckornas program.
För att lyssna, klicka på länken nedan och tryck sen på ”play”-knappen!
https://archive.org/details/tonertankar200107

Carl-Olof Hultby berättar för Ingvar Holmberg

Ingvar Holmberg samtalar med Carl-Olof Hultby, Sala. Intervjun gjordes 17 november 2019 på Gran Canaria, där Carl-Olof tjänstgjorde i Skandinaviska Turistkyrkan under ett par, tre säsonger.
I samtalet berättas om olika händelser och skeden i livet som kristen förkunnare och sångare och riksevangelist i Svenska Missionsförbundet, numera Equmeniakyrkan. I programmet spelas också två sånger med Evangelistkvartetten, där han ingår. Sångerna är ”Tänk att jag tillhör Jesus” och Hultbys egen sång ”Herren håller på och helar”. Hela programmets längd: 42 minuter.
För att lyssna, klicka på länken nedan och tryck sen på ”play”-knappen!
https://archive.org/details/carlolofhultby191117med2sanger

Toner & tankar 10 dec 2019 med Ingvar Holmberg

Ingvar Holmberg pratar och spelar musik, bl.a. om temat för andra söndagen i Advent – Guds Rike.
Andra delen av samtalet med den välkände evangelisten och sångaren Carl-Olof Hultby, Sala. Samtalet skedde i Skandinaviska Turistkyrkan i Playa del Inglés, Gran Canaria, 17 november 2019. Hultby har tjänstgjort i Turistkyrkan under två säsonger.
Flera sånger med Evangelistkvartetten, där Carl-Olof Hultby ingår.
För att lyssna, klicka på länken nedan och tryck sen på ”play”-knappen!
https://archive.org/details/tonertankar191210

Toner & tankar 26 nov 2019 med Ingvar Holmberg

Ingvar Holmberg spelar sånger och pratar bl.a. om betydelsen av Domssöndagen, avslutningen av kyrkoåret och söndagen innan Första Advent. Nåden, förlåtelsen och frälsningen är vidare än havets famn i Bibelns undervisningen, men på samma gång är Gud också den rättvise Domaren. Det finns rättvisa i universum och straff mot och dom över ondskan. Detta dubbla tema blir belyst i sånger och tal.
Dessutom läser Ingvar den tredje delen av sina egna dikter med bibelpersoner ”Porträtt ur Gamla Testamentet – del 3”.
För att lyssna, klicka på länken nedan och tryck sedan på ”play”-knappen!
https://archive.org/details/tonertankar191126

Toner & tankar 19 nov 2019 med Ingvar Holmberg

Ingvar Holmberg spelar önskesånger från Skandinaviska Turistkyrkans verksamhet på Gran Canaria och berättar något om Turistkyrkan.
Läsning av ”Bibliska porträtt ur Gamla Testamentet” del 2, dikter av Ingvar Holmberg med lite kommentarer. Dikterna handlar om Rut, David och Hiskia.
För att lyssna på programmet, klicka på länken nedan och tryck sen på ”play”-knappen!
https://archive.org/details/tonertankar191119