Kategoriarkiv: Sånger

Veckans Ingvar Holmberg-sång – 34 – ”Ni har fått som gåva”

Här kommer Ingvars sång om att evangelisera och missionera efter Jesu ord att ”ge som gåva det vi har fått som gåva”. Inspelningen är från gudstjänst i Pingstkyrkan i Norrköping i februari 2022. Medverkan av Inger Gustafsson (flöjt), Håkan Jonsäll (violin) och Jan-Peter Lindskog (bas).
Text på skärmen att sjunga / läsa med i.
Klicka på videon!

Veckans Ingvar Holmberg-sång _32 – ”Riket med osynlig gräns”

Den här veckans sång skrev jag någon gång de första åren på 1980-talet och spelade in på kassetten ”Älskad – värdefull” 1984 med 12 av mina sånger.  De flesta sångerna sjöng jag in tillsammans med min dotter Qarin och hennes jämnåriga skolkamrat Anna-Karin, som numera heter Cajsa Tengblad och är sångare, sångförfattare, författare, föreläsare och danslärare. Men just den här sången sjöng jag in med min yngre pastorskollega Lennart Holmner i Pingstkyrkan i Örnsköldsvik.
Här är en alldeles färsk nyinspelning vid mitt elpiano och med min dator och midikeyboard och synthprogram. Det här är en av de sånger jag själv är allra gladast över – melodiös och med en bra text.
Hoppas du gillar den! Sjung med / läs med i texten!

Hälsningar 11 febr 2024 från Ingvar H

 

Ingvar H i direktsänd intervju i TV Vision Sverige

Under 60 minuter den 13 januari 2024 intervjuades jag av Stig Junaeus i den kristna TV-kanalen ”Vision Sverige”.
Ämnena var mina tolkningsuppdrag av kända utländska förkunnare som David Wilkerson, Reinhard Bonnke, Nicky Cruz m fl. Dessutom berättade jag händelser från mina år som förkunnare, sångare och sångförfattare.
Tre av mina sånger finns med i programmet – alla är bibelvisor: ”Det finns en källa i mig”, ”I din hand ligger mina dagar” och min senaste sång ”Hela mig, Herre (Jeremias bön”. Just den sången försökte jag sjunga till ukulele, men jag fick en pinsam blackout och fick till slut ge upp och sjöng ”I din hand…” i stället. Lyckligtvis kunde vår tekniker Henrik Juneaus under samtalets gång ladda ner min bortglömda sång från Internet, så jag kunde få sjunga den för åhörarna i alla fall. Det är inte alltid det går som man har tänkt, men direktsänt är ju direktsänt.
Jag har fått positiv respons på samtalet. Hoppas du vill lyssna! Nedan finns länken, och jag är tacksam till TV Vision Sverige för tillåtelse att använda materialet. Mycket av innehållet har jag aldrig berättat offentligt förut.

Hälsningar den 8 febr 2024 från Ingvar H

 

Veckans Ingvar Holmberg-sång _31 – ”Här och nu”

Veckans sång går i linje med mycket av mina tankar och min andliga längtan nu.
Vi kristna tror naturligtvis att Gud kan göra allt och göra stora under och  ge stora bönesvar.
Tyvärr är vår tro på detta ofta att Gud har gjort så mycket i tidigare tider, och naturligtvis kommer Han också göra det i framtiden. Eller kanske sker det på andra håll – i andra länder, i andra kyrkor….

Gud är här och nu! Vi behöver tro det, säga och sjunga det och räkna med det.
Det är den tanken som jag skulle vilja påminna om och proklamera genom den här sången.
Jag har sjungit den både på ryska och engelska och fått bra respons på den!
Texten finns på  skärmen att sjunga / läsa med i.
Länken är nedan.

Hälsningar den 4 febr 2024 från Ingvar H

Veckans Ingvar Holmberg-sång _29 – ”Ingenting hindrar Herren”

Jag älskar att göra bibelvisor – att få sjunga Guds Ord är fantastiskt!
Veckans sång är glad, uppmuntrande och lite ”uppkäftig” med text från Gamla Testamentet och 1 Samuelsboken kap 14. Där är kungasonen Jonatan och hans vapendragare de enda som ser något hopp i en tid av förtryck och elände.
Sjung med, läs med i texten om Gud som inte överger oss!
Inspelningen är från en het julidag 2021 vid Göta Kanal utanför Norrköping.
I dag i bländande vintersol och yrande nysnö körde jag förbi platsen på en liten utflykt mitt på dan.

Klicka på länken!

Hälsningar den18 jan 2024 från Ingvar H

Veckans Ingvar Holmberg-sång _28 – ”Hela mig, Herre”

”HELA MIG, HERRE” (JEREMIAS BÖN OM FRÄLSNING)
I början på den här veckan satt jag och läste i Gamla och Nya Testamentet som jag brukar. I Jeremia kap 17, v 14 ”hoppade plötsligt en koncentrerad sångtext ut”. Det var Jeremias bön om frälsning: ”Hela mig, Herre, så blir jag helad! Fräls mig, så blir jag frälst! För du är min lovsång.”
Vilken fantastisk sångtext! På några minuter blev det en lättillgänglig bibelvisa i Taize-stil. De senaste dagarna har jag gjort en ljudinspelning och i dag en video, som jag just lagt ut på YouTube.
Titta och lyssna och sjung med!
Länken kommer här nedan liksom några stillbilder ur videon.
Hälsningar 12 januari 2024 från Ingvar H

Veckans Ingvar Holmberg-sång _26 ”Mitt hjärtas jul”

Den här sången hade text och melodi innan julafton 2023.
I vår lilla julandakt på julaftons eftermiddag, då jag tillsammans med fru och dotter sjöng ett par julsånger och högläste julevangeliet ur Lukasevangeliet kap 2, så sjöng jag sången för dem.
Jag fick den färdig med ljudinspelning och YouTube-video strax efter jul, närmare bestämt den 29 december. Den har redan haft omkring 230 visningar fram till i dag 4 januari. Det är glädjande!
Sången är personlig och rolig. Texten finns att läsa med eller sjunga med i.
Klicka på länken!

Hälsningar 4 jan 2024 från Ingvar H