Kategoriarkiv: Sånger

Lovsånger i en sommarträdgård (video)

Ingvar Holmberg spelar och sjunger sju av sina egna sånger i en sommarvarm trädgård
utanför Norrköping i juli 2021.
Titlarna är: ”Förunderligt god”, ”Du är värd mitt allt”, ”Jesus är allt jag behöver”, ”Jesus, håll mig nära dig”, ”Inte utan dig, Gud”, Gud, min Herre, jag prisar dig” och ”För din skull bara”.
Alla sångtexterna finns på skärmen.
För att spela video, klicka på länken nedan!

”Mina läppar skall jubla” – Ingvars lovsånger i det gröna del 1 av 4 (video)

Här kommer den första delen av ett knippe med totalt 13 bibelvisor och lovsånger. Temat är ”Mina läppar skall jubla”,  och här är följande tre bibelvisor med musik  av Ingvar Holmberg: ”Mina läppar skall jubla”, ”Herren är min styrka och min sköld”,  och ”Mitt hjärta är redo, Gud”.
Inspelat ett par soliga och mycket varma dagar i juli 2021. (Speltid 6.30 min)
För att spela videon, klicka på länken nedan!

”Förtröstan” – Ingvars lovsånger i det gröna del 2 av 4 (video)

Här kommer den andra delen av ett knippe med totalt 13 bibelvisor och lovsånger. Temat är ”Förtröstan”,  och här är följande tre bibelvisor med musik  (också delvis text) av Ingvar Holmberg: ”I din hand ligger mina dagar”, ”Om är min väg går genom nöd”,  och ”Ingenting hindrar Herren”.
Inspelat ett par soliga och mycket varma dagar i juli 2021. (Speltid 6.30 min)
För att spela videon, klicka på länken nedan!

”Gud – vår kraft, hjälp och tillflykt” – Ingvars lovsånger i det gröna del 3 av 4 (video)

Här kommer den tredje delen av ett knippe med totalt 13 bibelvisor och lovsånger. Temat är ”Gud – vår kraft, hjälp och tillflykt”, och här är följande tre bibelvisor med musik  av Ingvar Holmberg: ”Allt förmår jag i Honom”, ”Till dig, Herre, tar jag min tillflykt”,  och ”Om inte Herren kom till min hjälp”.
Inspelat ett par soliga och mycket varma dagar i juli 2021. (Speltid 7 min)
För att spela videon, klicka på länken nedan!

”Anden – Hjälparen, Vägvisaren” – Ingvars lovsånger i det gröna del 4 av 4 (video)

Här kommer den fjärde delen av ett knippe med totalt 13 bibelvisor och lovsånger. Temat är ”Anden – Hjälparen, Vägvisaren”,  och här är följande fyra sånger med musik – och i en del fall också text – av Ingvar Holmberg: ”Tack, Herre, tack för det härliga livet!”, ”Vi har lärt känna den kärlek”, ”Helige Ande, se till min nöd” och ”Visa mig, Herre, din väg”.
Inspelat ett par soliga och mycket varma dagar i juli 2021. (Speltid 10 min)

För att spela videon, klicka på länken nedan!

Kaktusplanteringen 2021 och Pingstkyrkan i Norrköping 100 år – video

Norrköpings kaktusplantering är välkänd med 25 000 kaktusar som skapar en aktuell bild i Carl Johans Park. I år är det 100 år sen Pingstförsamlingen bildades, och detta är årets tema för kaktusplanteringen.
Ingvar Holmberg berättar något om församlingens början, som är förknippad med hans farfar David Holmberg, som var en av ledarna från början.
En grupp medlemmar från Pingstkyrkan sjunger tre sånger ur psalmboken Segertoner – ”O, store Gud”,  ”Andens eld från himlen faller” och ”Saliga visshet”, och Ingvar sjunger sin egen sång ”Vi har fått samma dyrbara tro”.
Samtal med Elisabet Andersson, en av Pingstkyrkans församlingsledare.
För att spela videon, klicka på länken och ”play”-knappen nedan!

”Jesussånger” för utomhusbruk – 10 sånger av Ingvar Holmberg

En av sommarens hetaste dagar – 18 juni 2021 – med 31-32 grader i luften står Ingvar Holmberg med sin ukulele i Hörsalsparken i centrala Norrköping och sjunger tio av sina egna sånger med tema om Jesus och frälsningen. I vanliga fall, när han sjunger där, så varvar han sina egna sånger med de välkända som folk känner igen och önskar höra, men den här gången lyder titlarna som följer: ”Jag är en storväxt man med ett litet instrument”, ”Om du bara visste”, ”Inte alls”,  ”Det handlar faktiskt om att följa Jesus”,  ”Du ska inte ha andra gudar vid sidan av Jesus Kristus”, ”Den som tror och blir döpt”, ”Gå ut i vattnet”, ”Halleluja i alla fall”, ”Det är nu” och ”Kom till festen”.
Fina dop-bilder från utomhusdop utanför Mariannelund.  (Total speltid 27 min)
För att spela videon, klicka på länken och play-knappen!