Kategoriarkiv: Sånger

En påsksång och en påskmålning

Ingvar Holmberg spelar och sjunger den fantastiska påskpsalmen nr 38
”För att du inte tog det gudomliga” med text av Olov Hartman och musik av Börge Ring. Örnsköldsvikskonstnären Ragnvald Hellgrens unika tavla ”Den lidande Försonaren” visar en inte särskilt vacker Jesusbild där Jesus bär hela skapelsen som sin törnekrona.
Sången ingår också i gudstjänstvideon ”Inför påsken” https://youtu.be/wi0v0p3iaR4 och programmet om Dymmelonsdagen i serien «Påskvandring 2021 med Ingvar Holmberg»  https://youtu.be/kQwLgB7JJ3Y
För att spela sången, klicka på länken nedan!

53-årig bröllopsdag, kan de’ va’ nåt?

Ingvar Holmberg har gjort en liten video om hans och frun Gittans 53-åriga bröllopsdag den 23 mars 2021 med utflykt till de stora ekarna i Djuröns Naturreservat vid Bråviken.
Så fortsatte de firandet med god sushilunch på restaurang i Norrköping.
Ingvar har också spelat in den kärleksdikt / kärlekssång som han skrev när de varit gifta 15 år, alltså 1983. Text och noter har funnits sen dess men ingen dokumenterad inspelning förrän nu.
För att spela videon, klicka på länken nedan!

Sång & samtal, bönor & böner

En kyrkkaffestund 10 jan 2021 med Lisbeth Stigemyr, Nyköping, och Ingvar Holmberg där de berättar om ”trådar av ljus och glädje” mitt i de mörkaste tider och upplevelser. Liten återblick på Covid 19- året 2020. Ingvar sjunger tre egna sånger – den nyskrivna ”Jag håller fast” och bibelvisorna ”Till dig, Herre, ropar jag” och ”I din hand ligger mina dagar”.
Bilder ur målningar av Norrköpingskonstnären Jacqueline Holmgren och foton av Lisbeth Stigemyr
Inspelat i januari 2021.
För att spela videon, klicka på länken nedan! Tid 20 min.

Gudstjänst inför julen 2020 med Ingvar Holmberg

I webbgudstjänsten 20 dec 2020 från Vidablickskyrkan i Norrköping medverkar Ingvar Holmberg med sång, musik och predikan med ämnet ”Herrens moder – ge plats för Jesus”.
Sång till piporgel, elpiano och ukulele. Tre julsånger för barn och skrivna av av Ingvar framförs tillsammans med snart nioåriga Linnéa Josephson och hennes mamma Karin.
Medverkan av pastor Hampus Flyman. (47 min)
För att spela videon, klicka på länken nedan och ”play”-knappen!