Kategoriarkiv: Sånger

Gudstjänsten 7 juli 2024 i Pingst, Norrköping – på YouTube

I söndags fick jag hålla i och medverka i en medryckande och omväxlande gudstjänst i Pingstkyrkan i Norrköping. Mina nya vänner i bönegruppen Josefin Moberg och Leo Jäderberg var med och spelade trumpet och gitarr och sjöng tillsammans med mig och Jan-Peter Lindskog. Och Leo gav en mycket uppskattad livsberättelse om sin väg tillbaka till sin barndoms tro. Han sjöng också till gitarr två sånger med egen svensk översättning – två sånger som var viktiga pusselbitar i frälsningsupplevelsen.

Och jag predikade om det kristna livet utifrån temat ”Hur ni omvände er till Gud” med 1 Tess kap 1 som text. I mina tre gudstjänster i följd som vikarierande sommarpastor kommer jag de kommande söndagarna från samma kapitel tala om ”Tjäna den levande och sanne Guden” och ”Vänta Hans Son från himlen”.

Sångtexterna och bibeltexterna finns på skärmen att sjunga / läsa med i.
Sånger: ”Detta är dagen”, ”Vill du från syndernas börda bli fri, i blodet finns kraft” Ingvars sånger ”En vanlig dag med Jesus”, ”Den som tror och blir döpt” och ”Jag tar på mig högtidskläder”.

Klicka på videon nedan!

Hälsningar 11 juli från Ingvar H

”Älskad – värdefull” – en glad, rytmisk sång

Här kommer en lättillgänglig sång, som jag har sett människor le åt och klappa takten i direkt.
”Jag / Du är älskad. Någon älskar mig / dig.
Varför skulle jag / du vara rädd? Varför skulle jag / du väl skämmas?”
Här kommer sången i helt ny inspelning de senaste dagarna kring midsommar 2024.
Sjung / läs med i texten på skärmen!
Det är nr 50 i mitt projekt ”Veckans Ingvar Holmberg-sång”….. Jag började 2 juli förra året, och om två veckor finns alla 52 av mina sånger klara i den spellistan på YouTube….
https://www.youtube.com/playlist?list=PLxWJ4pm2pXjgRuCpUo1MsOGCm5LntJ6ka 
(Den senaste sången längst ner på listan…..)

Hälsningar 25 juni 2024 från Ingvar H

”Skönt ljuder stegen” – Veckans Ingvar Holmberg-sång 49

Min spellista  på YouTube med rubriken ”Veckans Ingvar Holmberg-sång” håller  på att bli färdig nu – med nummer 49 av 52, dvs en sång i veckan under ett år.
Den här gången är det en ganska originell bibelvisa med några ordagrant citerade verser i Romarbrevet 10 författat av Paulus:”13 Ty var och en som åkallar Herrens namn skall bli räddad. 14Men hur skall de kunna åkalla den som de inte har kommit till tro på? Hur skall de kunna tro på den som de inte har hört? Hur skall de kunna höra utan att någon förkunnar? 15Hur kan någon förkunna utan att vara utsänd? Det står skrivet: Skönt ljuder stegen av dem som bär bud om goda ting.”

Inspelningen är från Pingstkyrkan i Norrköping på min 75-årsdag.
Texten finns på skärmen att sjunga / läsa med i.
Klicka på videon nedan!

Hälsningar 18 juni 2024 från Ingvar H

Sången om lärkträdet – ”barrskogens rebell”

Här sjunger jag den femte sången i sångserien ”Träd närmare”.
Det är sånger om våra träd, – eken, asken, oxeln och rönnen, granarna och tallarna – och så till sist lärkträdet, som Ingvar kallar ”barrskogens rebell och med en säregen profil”.
Det är veckans Ingvar Holmberg-sång nr 48.
Texten finns på skärmen att sjunga / läsa med i. Klicka på videon!

Hälsningar 3 juni 2024 från Ingvar H
Foto: J-E Henriksson

 

”Vad rymmer asken?” – Veckans Ingvar Holmberg-sång 47

Här besjunger jag asken, vårdträdet, gudasagans Yggdrasil i en av de fem sångerna om svenska träd i serien ”Träd närmare”. Filmbilderna är tagna i den lummiga Folkparken i Norrköping i slutet av maj 2024. Fyra sånger av fem finns nu på YouTube – ”Träd närmare – Ekens visa”, ”Oxel och rönn” , ”Granarna och tallarna” och nu också ”Vad rymmer asken?”.
Den femte sången ”Lärkträdet” år också snart klar som YouTube-video.
Sjung / läs gärna med i texten som finns på skärmen!

Klicka på filmen nedan!

Hälsningar 1 juni 2024 från Ingvar H

Jag älskar bönegruppen – videoglimtar från en ”magisk” försommarkväll

I måndags 27 maj 2024 hade vi terminsavslutning i en av bönegrupperna jag är med i.
Den här gången var det ”extra allt” – utomhus i vackert väder på ett vackert ställe på landet utanför Norrköping, grillfest med goda läckerheter, glass och kaffe, god gemenskap, sång, bön och förbön för varann – och dessutom härlig sång och musik till ”miniorkester” med trumpet, gitarr och ukulele.

Dela vår glädje genom att titta på videon och sjung med i sångtexterna!
Att regelbundet vara med i en liten grupp för gemenskap, bibelläsning och bön är lika viktigt som att gå till gudstjänst i kyrkan…. glöm inte det!

Klicka på videon!

Hälsningar den 29 maj 2024 från Ingvar H

Vårens blommande träd – oxel och rönn

Bland vårens alla underbara blommande träd njuter vi just nu av oxlarnas och rönnarnas vita prakt.
Just oxlar och rönnar har jag skrivit ganska många dikter om under årens lopp. Alldeles för en liten stund sen lade jag sista handen vid YouTube-videon med en kort men ganska charmig visa om oxlarna och rönnarna( 2 min 20 sek) med titeln ”Oxel och rönn”.
Själva dikten / sången ingår i en serie på fem sånger / dikter om träd med temat ”Träd närmare”. Två av sångerna finns klara som video – ”Träd närmare – Ekens visa” och ”Granarna och tallarna”. Här kommer den tredje, och den blir alltså ”veckans sång nr 46” på spellistan som nu nästan är klar. Texten finns på skärmen att sjunga / läsa med i.
Klicka på videon! Nedan ger jag också länken till spellistan ”Veckans Ingvar Holmberg-sång” på YouTube. På den listan är de nyaste sångerna längst ner.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLxWJ4pm2pXjgRuCpUo1MsOGCm5LntJ6ka

Hälsningar 26 maj 2024 från Ingvar H

Sångberättelse – modernt ”skillingtryck” – möt ”Svenne Svensson i Svensjö”!

Under åren i Småland bland skogar, samhällen och trähusfabriker skrev jag en ganska trevlig och tänkvärd sångberättelse i ”skillingtryckens” anda – med lycka och olycka och lite dramatik och lite sens moral. Den heter ”Historien om Svenne Svensson i Svensjö” och består av fem sånger. Den berättelsen i en 15-minutersvideo från 2020 kommer här som ”veckans sång” nr 45.
Texterna finns på skärmen att sjunga / läsa med i.
Min gode vän Lennart Björk, pianist, pedagog och skolledare och hemma hos Herren sen en tid tillbaka, hjälpte mig under inspelningen av sångerna med sitt härliga pianospel.

Håll till godo!
Hälsningar 22 maj 2024 från Ingvar H

Sånger om träd – ”Granarna och tallarna”

I natt lade jag sista handen vid sångvideon som är den andra av min ”trä’bitar” – dikter / sånger om träd – ”Granarna och tallarna”.
I vårt högläsningssällskap ”Peking Poesi och Prosa” har vi läst mycket dikter om natur, blommor och träd för varann.
Det ledde för min del till att jag skrev fem nya dikter om träd och gjorde dem till sånger med fem av mina egna melodier, som jag själv tycker är bra men bara har använt i mer udda sånger som inte har så mycket användning i mina vanliga sammanhang.
Den första var ”Kom närmare” (Ekens visa) och den blev färdig för någon vecka sen.
I lördags var min svåger och vän Jan-Erik och jag ute i solskenet  bland träden nära deras bostad och videofilmade material, som jag nu har satt ihop med ljudversionen av sången.

Sista versen innehåller bl.a. texten:
”Tack, o, Gud, för gran och tall och skog!
Utan det så mycket viktigt dog.
Då stod djur och växter, luft och liv på spel,
människan gick miste om en viktig del,
skapelsen kom ur balans, ja, allt blev fel.”

Titta och lyssna gärna! Sjung med eller läs med!

Hälsningar 13 maj 2024 från Ingvar H