Nybakade bullar och fullt hus

Dag 15 av Gran Canaria-bloggen

I dag har det varit en mulen dag här i Playa del Ingles och till och med lite regnstänk för dem som kom till allsångskvällen vandrande från San Agustin. Det var skönt i vattnet på eftermiddagen och ganska små, mjuka vågor mot stranden.

På tisdagsmorgnarna är det utlyst bönesamling i caféet en halvtimme innan serveringen öppnar för dagen klockan tio. I dag var vi cirka femton personer som sjöng ett par lovsånger, lyssnade till ett par uppmuntrande bibelord och tackade Gud för olika saker och bad för en del konkreta böneämnen och för Turistkyrkans arbete den här dagen och veckan. Och vi bad förstås för de drygt fyrtio personer som var med Anders på Kulturturen med buss hela dagen.

I dag var det fler islänningar än vanligt som kom och drack kaffe och åt nybakade bullar och frallor och pratade livfullt med varann under någon timme. Vi har fem nordiska flaggor vid ingången till caféet, och det är en glädje att kunna möta alla dessa trevliga islänningar med deras flagga.

I kväll ledde jag allsångskvällen i kyrkan från pianot, och vår lilla kompgrupp med piano, trumpet och gitarr var i kväll utökad med ett dragspel och en fiol. 201 gladsjungande människor var med i kyrkan, och 87 kom till eftersitsen i caféet med korv och fika. När jag närmade  mig hotell Corona Roja med den röda kronan på taket vid halv elva var det 18 grader på den stora tavlan med datum, tid och temperatur. Godnatt, världen! Nu ska jag strax sova.