Nostalgiresa genom försommaren

I måndags kväll kom min Gittan och jag hem från en veckas ”nostalgiresa” till fyra av de städer där vi haft vårt hem – Eskilstuna, Gävle, Örnsköldsvik och Strängnäs.
Bara att resa med bil genom delar av vårt land i försommartid är en njutning. Strålande väder hade vi de första dagarna, och regnet någon natt och på hemresedagen var välbehövligt och välkommet, det också.

I Gävle fick vi en bild på oss framför vårt första gemensamma hem efter bröllopet i mars 1968. När vi promenerade i den vackra parken Boulognerskogen i Gävle (där jag knappast var under tiden vi bodde där), fick jag till min glädje se många stora lärkträd, nästan 200 år gamla. På senare år har jag blivit intresserad av träd, och det finurliga lärkträdet är en av favoriterna.

Vår första lägenhet 1968

Lärkträd i parken

De två första nätterna i Eskilstuna och Gävle tog vi in på hotell, och sen hade vi några dar i Ö-vikstrakten hos våra goda vänner Gunnel och Stefan som bor sagolikt vackert alldeles vid Själevadsfjärden, en sötvattensfjärd med utlopp till Östersjön.
Vi fick umgås med många gamla vänner, bada i 19-.20-gradigt vatten, spela boule på sandstranden utanför huset, bada bastu en kväll med efterföljande dopp.


Vår oförtröttliga värdinna Gunnel närmast i bild

Och så var vi med på gudstjänst på söndag i den stora vackra Pingstkyrkan i Ö-vik, och jag medverkade med lite sång i gudstjänsten och fick träffa många vänner och bekanta.

Vilken fin vecka vi har haft! Och vänskapsbanden med många är inte ”bara nostalgi” utan något som har bestått många år och fortfarande består .  Men vänskapsband måste vårdas och odlas. Låt oss göra det – redan denna sommar!

Hälsningar 13 juni 2024 från Ingvar H