Mötas och skiljas och skiljas och mötas

Dag 24 av Gran Canaria-bloggen

Jag lärde mig i går att onsdagen tydligen är den stora resdagen och ankomstdagen här på Gran Canaria. Det hänger tydligen samman med att det är lättare att hitta billiga biljetter på ”sista minuten” på onsdagar. I alla fall så har jag under de här tre veckorna hittills sett många människor komma och många resa – och någon har faktiskt både hunnit komma och resa och komma en gång till på den här tiden. Det är ju många som besöker Gran Canaria flera gånger under ett år. Jag har också träffat ganska många som var här samtidigt med oss för sju år sen och som berättar att de var med på utflykt med mig, fast jag inte minns det. Göte Strandsjö skriver i en av sina sånger: ”Mötas och skiljas är livets gång. Skiljas och mötas är hoppets sång.” Det är mycket vackert och också sant. Och den människa är kanske lyckligast som inte gör för stor affär av avskedstagande utan desto mer gläder sig åt att träffas.

I en kafekväll för ett par veckor sen tog ett par adjö av oss och tackade för gemenskapen i Turistkyrkan genom att läsa en fin välsignelse för oss och lämna kvar den skriven på ett papper. Jag lyckades få en kopia av den och ger den vidare här.

”Välsigna oss, Gud, med solens ljus ovan oss, med jordens kraft under oss,                             med vänners omsorg runt omkring oss, med Din avbild djupt inom oss,                                 med din framtid framför oss!”