”Vad köstar det?”

Dag 23 av Gran Canaria-bloggen

Här kommer några tankar om ”vardagslivet” här i Playa del Ingles, lite jämförelse om kostnader i fråga om några saker.

Taxi är billigt och bra här! Att åka inom stan kostar 3-5 euro, och det finns massor av taxibilar med förare som uppträder trevligt och går efter taxametern.

I dag gick jag till frisören på eftermiddagen och kom till stolen direkt på drop-in och fick veta att det kostade 13 euro för mig, vilket är mycket billigare än hos min syriska frisör  i Norrköping fast han är jättebillig.

Häromdan kunde vi gå runt och titta och handla i en riktig mataffär, en livsmedelshall i Mercadona-kedjan i stället för de dyra småaffärerna i närheten av vårt hotell. Jättefina varor och fräscht och snyggt! Det var jättestort utbud i köttdiskarna, särskilt av kyckling i en massa varianter – både färsk och djupfryst. Mitt intryck var att bl.a kycklingfilé var billigare än i Sverige. Så var det ett stort utbud av fisk, både fryst och färsk. Det märks också att man äter mycket mer bläckfisk här än i Sverige. Kaninerna och de hela spädgrisarna i frysdisken kändes som en ovanlig syn för oss.

Och frukt och grönsaker finns det gott om här, liksom i Sverige.

Vi njuter ju av det stora utbudet av restauranger här och går visst ut och äter mer här än i Sverige, men matkontot blir nog dyrt här. Vi har ju en bra sak i Sverige med lunchpriserna på restaurangerna, som ju är helt annorlunda än att gå ut på kvällen och äta middag.  I Norrköping får vi ju en mycket bra lunch i lite buffé-stil med två, tre varmrätter att ta av och dessutom få fräscht salladsbord, smör och bröd, dricka och kaffe och kaka för 9 euro. Det kan man minsann inte här! Men njuter av maten gör vi och går på restaurang gör vi. Så får vi väl reda ut det ekonomiska och vara lite mer återhållsamma när vi kommer hem. Det känns ju dumt att gneta för mycket, när vi är här i paradiset…..

Priserna på vårt kafé Oasen i Skandinaviska Turistkyrkan är faktiskt låga och bra, men så är ju alla volontärer, och det är flera som bakar fantastiska bullar och annat. Vårt café skäms vi sannerligen inte för!