Bland badande barnfamiljer och vid en jättelik paella

Dag 34 av Gran Canaria-bloggen

I dag var vi inställda på en dag på en av de för oss nya stränderna norr om Telde där det också skulle finnas genuin spansk fiskrestaurang. När vi såg molnen hopa sig och vindkraftverken snurra, vände vi tvärt och körde motorvägen tillbaka och for till Amadores vid Puerto Rico. Och där var det klar himmel och lugnt. Vi hamnade längst till höger på den breda stranden, och där var det flera danska barnfamiljer (sportlov också i Danmark denna vecka) och flera spanska barnfamiljer. Det var så härligt att se familjerna och barnens glada lek på stranden och i vattnet.

Det var 23 grader i vattnet i dag. Vi tog en lång lunchrast, för vi beställde paella, och den görs ju färsk och tar en dryg halvtimme, men vi åt sallad och drack vatten och pratade. Servitörerna är ofta beundransvärda med sitt goda humör och humor mitt i det stressiga arbetet, och vår servitris på restaurang Portofino var klädd i en t-shirt med ”Piteå” på bröstet. Hon talade en hel del svenska och bra engelska och faktiskt en hel del ryska också fann jag. Så kom ett stort fat med vår paella, som var blandad med skaldjur, fisk och kött och en mäktig mängd ris. Vi åt länge och väl och njöt verkligen.

Så har det varit fint att avsluta dagen med kort gudstjänst i Templo Ecumenico, där jag har hållit i mötesledningen och musiken och sen tillsammans med många andra fått vara på Oasen och prata en stund över fikat. En fin avslutning på veckan!