75 av mina sånger har just hamnat på Spotify!

På allra senaste tiden har många av mina sånger laddats upp eller getts ut på Spotify.

För en månad sen sen fanns faktiskt bara en enda av mina många sånger på Spotify, och det är BirGitta Edström som för för flera årtionden sen hörde och fastnade för min sång ”Räck ut din hand” och spelade in den mycket fint i ett svängigt arrangemang. Visserligen står det på Spotify att hon är ”delad upphovsman”, men hon har inte skrivit en enda ton eller ett enda ord av sången, men det är hon ursäktad för.

Nu har jag nästan i ett svep gett ut fem ”album” med sammanlagt 75 av mina sånger på Spotify och ett par liknande plattformar. Det är en stor glädje för mig!!
Många av inspelningarna är ganska enkla eller live till piano – en del till och med utomhus med fågelsång i bakgrunden – men för mig är melodierna och texterna det viktigaste.

Och det började för några månader sen när jag blev bekant med Knivstabon Robin Tinglöf, musiker, konstnär och skapare av utställningar om resandefolket – ”De assimilerade”. Han och jag samarbetade med inläsning av ljudböcker på Semnos förlag, och vi kom att tala om att ge ut musik. Han hade tips om företaget Amuse IO, som hjälper artister att få in sitt material på Spotify och liknande plattformar.

Jag tog kontakt, och nu har allt det här blivit verklighet!

Det ska sägas, att jag stiftade bekantskap med Spotifys service genom mina poddar / podcasts som jag har gjort de senaste åren. Det är nämligen så att även om man använder en väldigt billig och ganska enkel och okänd podcast, som jag gör (Podspace.com), så hamnar alla poddar tydligen mer eller mindre automatiskt som podcast på Spotify och Google och andra ställen. Min podd ”Bitar ur livet” och ”Ukulelegubbens podd” har funnits där länge.

Min fem ”album” kommer här med Albumtitel och länk, så du kan klicka och komma till dem direkt. Du kan förstås också öppna Spotify och söka på ”Ingvar Holmberg”.
1 Om du bara visste
https://share.amuse.io/album/ingvar-holmberg-om-du-bara-visste
2 Nära marken – nära himlen
https://share.amuse.io/album/ingvar-holmberg-nara-marken-nara-himlen
3 Mina bibelvisor
https://share.amuse.io/album/ingvar-holmberg-mina-bibelvisor
4 Årstider och högtider
https://share.amuse.io/album/ingvar-holmberg-arstider-och-hogtider
5 Hopp – trots allt
https://share.amuse.io/album/ingvar-holmberg-hopp-trots-allt

Så här ser omslagen ut. Tar också med en bild tillsammans med Robin Tinglöf, som hjälpte mig.

Om du bara visste Nära marken – nära himlen Mina bibelvisor

Årstider och högtider

Hopp – trots allt Robin Tinglöf och Ingvar

Lyssna gärna på det du tycker verkar intressant! De äldsta inspelningarna är från 1984 och de nyaste från 2024.

Hälsningar 27 apr 22024 från Ingvar H

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.