Ulrika skriver om ”Godis för själen”

I går var jag med om ett fint möte som riktigt passade in i Stilla Veckan – Påskveckan, som vi är inne i nu.
Jag var hemma hos Ulrika Gustafsson, som jag under rätt många år nu mest har sett som en av dem som medverkar i Pingstkyrkans närradio en söndagskväll i månaden. Hon rör sig lite tafatt, eftersom hon sen rätt många år är sjuk i MS, men det man märker mest är utstrålningen i hennes ansikte – av glädje och hopp.

Hon är en kreativ människa som har skrivit flera böcker, och jag ville bekanta mig lite mer med henne och hade bett att få komma hem till henne med videokamera och frågor.

Vi fick ett väldigt fint samtal och jag fick också möta hennes man Mikael, ”Micke”, som också han är en kreativ människa med bild och skulptur och trä. Också han har ett handikapp som gett honom starkt nedsatt hörsel bland annat.

Jag gjorde en reportagevideo, vars innehåll jag är mycket glad över. Ulrika berättar levande och uttrycksfullt och har en innerlig kristen tro som hon är rädd om, även om livet är gåtfullt.
Bland annat säger hon ibland till Gud: ”Jag är inte arg på dig, men jag har många frågor!”

Ta gärna del av videon och berätta för andra om den! Och hennes böcker verkar vara värda att läsa. Den femte och senaste heter ”Lite godis – an andaktsbok från mig till dig”. Den har jag skaffat mig och ska läsa i.

Nedan är länken till YouTube-videon som heter ”Ulrika skriver ’godis’ för själen ”:

Hälsningar 26 mars 2024 från Ingvar H