Trivsam trängsel i café Oasen

Dag 18 av Gran Canaria-bloggen

I dag har det varit en solig och varm dag, och det märks direkt på antalet människor på stranden. Jag förstår nu, att det inte verkar spela så stor roll att vattnet i havet håller jämna 21 grader här nere på vår närmaste strand. Det är luftvärmen och att solen är framme som gör att massor av folk vistas på stränderna och också är i vattnet. Min Gittan och jag var ett par timmar på stranden i eftermiddags, och jag låg på en strandmatta och till och med slumrade en stund. Härligt!

I vårt kafé Oasen har det varit välbesökt nu i tre dar: I torsdags på lunchen med musikcafeet mellan tolv och tre var det cirka 65 som åt lunch och minst 15 som fikade annat. Och på ärtsoppan med våffla på torsdagen var det 79 gäster. I kväll hade vi café mellan 18 och 21 som vanligt. I kväll var tydligen bibelföredraget om ”Går  Bibelns profetior att lita på?” väldigt lockande, för 112 personer kom och lyssnade med stort intresse på Turistkyrkans nestor Arne Johansson som under en timme trollband oss med intressanta tankar och fakta. Som flera påpekade under kvällen är det ju sällan som frågorna om Jesu återkomst och den yttersta tiden tas upp i predikningar och undervisning i våra kyrkor.

Och även om nästan ingen rörde sig ur fläcken under själva programmet, så var det mycket livfulla samtal och möten och mycket kaffe och te och smörgåsar och kaffebröd som inmundigades under den övriga tiden av kvällen.