Nyårsfunderingar – inför 2020

Är vi nöjda med året som har gått?
Själv är jag jättenöjd! Har jag lurat mig själv då? Är bara självgod?
Jag tror faktiskt inte det.
Visst är jag missnöjd med hur jag har hanterat vissa saker, men i vilken ”värld” i verkligheten går allt perfekt? Det är klart att en del går snett.
Men på det stora hela har jag balans i mitt liv mellan de ting som jag värderar och anser ska vara de viktiga beståndsdelarna i min 72-åriga kropp och själ. Några viktiga delar är:

Relationen med Herren Gud, den Treenige Guden – Fadern, Sonen och den Helige Ande
Relationen av kärlek, vänskap och kamratskap med min livskamrat, min fru sen snart 52 år
Relationen till min dotter och dotterson, två vuxna, intressanta och självständiga människor som jag har oupplösliga band till
Relationen till övrig familj och släkt och vänner
En kristen tro och övertygelse som leder mig till kyrka och församling och kontakt och tjänst bland mina medmänniskor
En skaparlust att skriva texter, komponera, arrangera och spela musik och sånger
En kärlek till naturen och världen omkring mig, som tar sig uttryck i promenader, friluftsliv, utflykter och resor
Frihet att vara så aktiv jag vill och ibland så lat jag vill – jag är ju ändå pensionär, skapligt frisk men inte med obegränsade krafter

Inför det nya året har jag inga radikala förändringar och beslut och storvulna löften.
Det kanske vittnar om feghet eller snäv horisont, men jag tror inte det.
Om jag vårdar och utvecklar det jag har sysslat med under 2019 och också vågar lata mig och vara lite onyttig ibland, så kommer det att bli ganska bra också i fortsättningen.

Här är lite om den närmaste tiden i mitt liv
6 januari till 19 februari är jag och min fru i Playa del Inglés på Gran Canaria. Under den tiden ska jag tjänstgöra i Skandinaviska Turistkyrkan med huvuduppgifterna att sjunga och spela och tala i cafésamlingar och gudstjänster och umgås med diverse skandinaver som besöker Turistkyrkans arbete. Den uppgiften är ett förtroende och hedersuppdrag som jag ska göra mitt allra bästa i.

Förutom att sköta det jobbet, har jag en egen planering och målsättning att bada i havet någon liten stund varje dag och att skriva och ”posta” ett litet blogginlägg varje dag. Här får du länken till min blogg: https://ingvarholmberg.se/blogg/

Under hösten som gått har jag fått ett intressant ”extraknäck” – att översätta små broschyrer, ”traktater” från engelska till svenska. En stor internationell kristen organisation med namnet Gospel Tract and Bible Society (på svenska ”Evangeliets Traktat- och Bibelsällskap») finns i många länder i världen med sitt centrala kristna budskap, och de håller just nu på att lägga till de skandinaviska språken i sitt utbud. Det handlar dels om hemsida med elektroniska dokument att läsa och ladda ner eller skicka vidare till andra, dels om tryckta småskrifter. Alldeles i dagarna har de skapat den svenska versionen på internet, och där står jag för all översättning. Endast några få traktater finns där än så länge, men titta gärna och återkom, för snart finns det ett stort utbud av traktater både för spridning till människor som inte vet något om kristen tro samt också nyttig bibelundervisning i olika ämnen. Länken till den svenska hemsidan är https://swe.gtbs.org/ . Du kan till höger på den hemsidan klicka på ”svenska” och se alla de olika språken som materialet redan finns på.
Glöm inte att du kan beställa traktaterna på papper efter hand och få dem gratis per post och dela ut till vänner och bekanta och människor du möter!

Gott Nytt År och Guds närvaro och välsignelse i ditt liv!