Med Bibeln och ukulelen vid köksbord och i radio och TV – och från min soffa

Under de senaste veckorna har jag vistats i de mest skilda ”rum” med bibeln, det kristna budskapet och den kristna sången och musiken som gemensamma nämnare.

För det första är jag med på en serie seminarier på nätet med pastorerna och föreläsarna Bruce Collins och John Derneborg med tio kvällar av teori och praktik och 80-90 deltagare i Sverige och Finland via skärmar, där man också kan ge respons, vara med i en liten grupp för samtal etc.

Så har jag blivit inbjuden att från mitt arbetsrum via videolänk och min surfplattas skärm delta i direktsändning på kristna TV-kanalen Vision Sverige med sång till ukulele och berättelser om de kristna i Kazakstan och tankar om kristet liv och missionsarbete mm. Det har varit vid två tillfällen med två veckors mellanrum.

Och så håller jag varje vecka på med mina radioprogram på närradion och dem lägger jag ut på nätet också, för att de ska vara tillgängliga på valfria tider och inte bara under en timme vid sändningstillfället i Norrköpings eller Linköpings närradio.

Men varje vecka sitter jag vid något tillfälle med en liten grupp i ett hem eller i ett rum i en kyrka, och då är det tillsammans med en liten grupp på två till 10-12 personer. Och såna grupper med möjlighet till ögonkontakt, frågor och respons och samtal och bön och förbön på plats och enkel, innerlig sång tillsammans till piano eller ukulele – de mötena är väl de allra bästa och givande, även om det visst är trevligt att ha många åhörare eller åskådare på en gång.
Under den här terminen lägger jag ner mycket möda och tid på min nya bibelstudieserie med högläsning av och förklaringar och kommentarer av Johannes evangelium. I de programmen är ett ganska stort inslag ett antal bibelvisor som knyter nära an till texten som vi läser. Hittills är tre entimmasprogram tillgängliga på nätet och har gått i närradion. Det är enkel men matnyttig och vägledande undervisning för både nya och vana kristna eller bibelintresserade.

TV Vision Sverige kommer från och med början av mars i år att ha en studio i Norrköping i Agapekyrkans lokaler och i nära samarbete med Agapeförsamlingen och också andra kyrkor och församlingar i Norrköping och Östergötland. Det kommer att vara en förstärkning av det kristna arbetet, för Vision Sverige producerar kristen video på flera av våra stora invandrarspråk förutom svenska – på arabiska, farsi och somaliska bl.a.

Det ser ut att vara intressanta tider framför oss. Och glöm inte, att den gemensamma nämnaren är Bibeln, Bibelns budskap och lovsången till Gud och arbetet med att i ord och handlingar gestalta Jesu budskap och kraft och Guds Rike!

Försök för din egen räkning hitta en grupp med bibelläsning, sång och bön och kristet engagemang! Ta gärna del av all undervisning som finns att välja på i de olika kyrkorna och på internet.
Nedan kommer direktlänkar till min program med Johannes evangelium.
Allt gott önskar jag dig.

Norrköping 29 jan 2022 Ingvar Holmberg

Bibelstudium Johannes kap 1

https://pod.space/bitarurlivetingvarholmbergspodd/bibelstudium-m-i-holmberg_johannes-evgl-kap-1

YouTube-länk: https://youtu.be/Psk-5dJcOMg

Bibelstudium Johannes kap 2&3

https://pod.space/bitarurlivetingvarholmbergspodd/bibelstudium-m-i-holmberg_johannes-evgl-kap-2-3

YouTube-länk: https://youtu.be/DJ7sXdlrsKY


Bibelstudium Johannes kap 4:
https://pod.space/bitarurlivetingvarholmbergspodd/bibelstudium-m-i-holmberg_johannes-evgl-kap-4

YouTube-länk: https://youtu.be/kiT654bqbgE