I dag börjar påskveckan / Stilla Veckan

I dag börjar påskveckan / Stilla Veckan.

Glädjande nog såg och hörde jag under förra veckan flera anspelningar och hänvisningar till påsken, där faktiskt mer togs upp än bara mat och dryck, godis och inredning:
Norrköpingstidningen hade en bra frågetävling där påskens händelser i Nya Testamenten frågades efter i olika alternativ. I SVT:s väderleksrapporter talades om ”Stilla Veckan” mm.

Det finns fler och fler tecken i det allmänna samtalet, som pekar på andliga värden och livskvalitet. Tack, gode Gud, för detta!

För min del så hade jag en givande och intressant helg, där ganska mycket handlar om det jag var med om i min kyrka – Pingstkyrkan.
Men på lördagen den 23 mars hade min Gittan och jag vår 56-åriga bröllopsdag. Då brukar vi gå ut och äta, och denna gång åt vi en god måltid på trevliga Indian Garden på Bråddgatan. Båda älskar vi indisk mat. Servitören från Bangladesh tog väl hand om oss och tog med glädje bilder på detta urgamla par.
Lite senare på eftermiddagen tog jag bussen ner till lördagsbönen i Loungen i Pingstkyrkan. Där sjöng vi och bad, som vi brukar, men vi fick också höra Bernt Jonasson tala om judar och palestinier som han levt bland under 30 år i Israel. Bernt gjorde högintressanta nedslag i olika bibelord som visar frälsningshistorien och judarnas och Jesu och kyrkans relation och roll i detta.
På söndagen var det bra gudstjänst i Pingstkyrkan och trevlig samvaro vid kaffebordet med människor från Sverige, Indien, Sri Lanka och Eritrea. På kvällen satt jag i radiostudion och sände i två timmar.
I dag är det Jungfru Marie Bebådelsedag, och då äter vi i Sverige våfflor så det står härliga till – och också i vårt kök blir det våffelfest i dag.
Från onsdag inbjuder jag dig till mina sex dagars ”Påskvandring med Ingvar Holmberg” – en YouTube-serie med korta program om påskens olika dagar och med sång och musik.
Länken till spellistan är: https://www.youtube.com/playlist…

Hälsningar 25 mars 2024 från Ingvar H

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.