Gemenskap i Guds stora familj

I vår kyrka träffar man varje vecka härliga, vänliga människor från olika kulturer och språkområden – eritreaner, sydamerikaner, ukrainare, kineser, barn, ungdomar och vuxna från flera afrikanska länder. Och det unga indiska paret Jibin och Ancy från Indien, närmare bestämt den välmående staten Kerala, där det finns många kristna för att vara Indien, är mycket aktiva i kyrkan, trots att de inte kan så mycket svenska än. Jibins yngre syster bosatt i jättestaden Bangalore (14 miljoner invånare!!!) är just nu på besök ett par veckor. Når Gittan och jag och våra två små barn under sammanlagt två år var missionärer i Indien på 1970-talet, var vi ibland i Bangalore på semesterdagar och njöt av litet ”civilisation”. Då hade staden 2 miljoner invånare – fullt tillräckligt!

I förrgår bjöd jag de tre unga vännerna på en biltur till Vikbolandet och visade dem Stegeborgsgården och sen Mem, där vi åt matsäck, tittade på Göta Kanals början, klappade den jättelika eken mm. På vägen hem var flera rapsfält i full blom.

Omkring tolv år av mitt liv har jag bott i Indien, bl.a. i tidig barndom i Bangalore. Jag har ganska lätt för att umgås med människor från olika kulturer, men att vara tillsammans med indiska vänner är något av det bästa. Och de har ju så otroligt god mat!!!

Jag tog lite video på utflykten, mest för att Jibin och Ancy och Janie och deras vänner och familjer ska få se lite av det fina vi har omkring oss.
Titta lite om du vill! Videon finns på YouTube, och länken är nedan.
Hälsningar från Ingvar  15 maj 2024
Foton: Ingvar och Jibin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.