”Eventet” på biblioteket 20 maj kl 17

Nu på måndag 20 maj kl 17-18.30 i Wadströmsrummet på stora biblioteket vid Södertull i Norrköping träffas ”Peking Poesi och Prosa Högläsningssällskap” igen.
Då fortsätter en ”tråd” som har varit tydlig i det vi läst för varann i vår grupp – kärleken till naturen och en nästan barnslig förtjusning i träden, olika träd och deras egenskaper och ”personligheter”.
När jag har lyssnat till de andra och själv läst dikter med tema ”träd”, så har jag inspirerats att skapa ett litet projekt som jag kallat ”Träd närmare”. I fem dikter, som också är sånger med egna ”återanvända” melodier från mina egna kompositioner presenterar jag några träd och deras ”personlighet”. Dessutom fick jag idén med tonsättningen och sångerna av två inslag i våra tidigare träffar:

Maria Holm sjöng Hjalmar Gullbergs dikt ”Kyssande vind” för oss. Sen kommenterade Joel Miller, att i tidig tid var poesin i regel sjungen, så gränsen mellan sång och dikt var mer flytande.

Därför kommer jag att läsa och sjunga mina dikter i vår kommande träff. Den första (”Träd närmare” – Ekens visa) och den femte (”Granarna och tallarna”) finns som färdiga inspelningar, och de andra tre spelar jag till själv. Ja, hur många av de fem sångerna det blir, beror ju på tiden till förfogande…. vi brukar ha 5-minuters-pass och möjlighet att på nytt teckna sig på listan…..

Glöm inte att anmäla ditt deltagande om du vill vara säker på att kunna få fika till självkostnadspris! (Tel el sms till mig 070-6203977). Om det blir ”invasion”, så får de anmälda förse sig först…..
Välkomna!
Ingvar Holmberg
PS Rubrikbilder för de två redan inspelade dikterna / sångerna DS

Länk till eventet:
https://www.facebook.com/events/1361715447859171

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.