Det ljusnar….

God fortsättning på det nya året 2022!

Det känns roligt att i början av det nya året få skriva att det ljusnar!
Min fru nämnde häromdan till mig att dagarna blir två minuter längre för varje dag nu, när vi har kommit förbi vintersolståndet och det så smått ljusnar omkring oss i naturen.

Därför visar jag två fingrar på selfien från dagens promenad – det påminner om de två minuterna ”ljusning per dag”.

Min fru har ju hostat häftigt i över två veckor från ett stycke före jul. Men i går morse kom hon in till mig i soffan i arbetsrummet och sa att hostan var över. Det lät nästan för bra för att vara sant, men det är sant. Hon fick träffa en sympatisk läkare på vår vårdcentral för några dar sen, och han sa:”Det här ska vi nog få ordning på!” Så skrev han ut recept på stark hostmedicin. Och nu är hostan borta! Att vi är flera som har bett till Gud för Gittan, har nog också gjort sitt till! Det ljusnar….

I söndags på årets första gudstjänst i vår Pingstkyrka i Norrköping svarade jag för sången och musiken, och det är jag så glad för, och jag hade också glädjen att ha min bror Philip som duettsångare och försångare tillsammans med mig.
När jag hade mejlkontakt med vår pastor inför sångval och innehåll i gudstjänsten, berättade han för mig att han haft magproblem under mellandagarna och erbjöd mig att också predika i gudstjänsten. Och jag, som älskar att predika och inte gör det så ofta längre, sa ja till erbjudandet. Jag har respekt för att predika men gör det ändå med tacksamhet och glädje, när jag får möjligheten.

Under Coronapandemin har det varit tvärstopp för det mesta av de cafémöten och gudstjänster jag har brukat få inbjudan till i vanliga fall. Också där har det börjat komma lite inbjudningar nu igen. Visst ljusnar det……

Omikronvarianten av Covid-19 är ju mer smittsam än den ursprungliga varianten, men forskarna har ju ändå kunnat slå fast nu, att denna variant bara ger hälften så svårt sjukdomsförlopp i de flesta fall. Detta gör att färre behöver intesivvård eller sjukhusvård. Det är en liten ljusning. Trots allt.

Jag skulle gärna vilja att du som har tid och lust, tar del av tankarna i min nyårspredikan med temat ”Nådens dagar under nådens år”. Huvudtankarna är om att bära våra år med heder, att vända oss till Gud i sann ånger och förtröstan, att leva en dag i taget i Guds nåd och också att medan vi har ögonen på vår värld och människorna omkring oss, så får vi samtidigt ”i ögonvrån” ständigt vara beredda på ”förlossningens dag” och det kommande Gudsriket. Jag har lagt predikan som ljudfil på min hemsida och min podd ”Bitar ur livet” och också som en enkel YouTube-video. Länkar kommer nedan.

Det ljusnar… lite i taget…. låt oss tacksamt se och ta emot det!

(Ingvar Holmberg 220104)

Länkar till Nyårspredikan: Podden: https://pod.space/bitarurlivetingvarholmbergspodd/nyarspredikan-2022-av-i-holmberg

Hemsidan: https://ingvarholmberg.se/radio/nyarspredikan-av-ingvar-holmberg-2-jan-2022/

YouTube-video : https://youtu.be/gfbZmAtceTk