Alla Hjärtans Dag

Dag 39 av Gran Canaria-bloggen

Idag har det varit Alla Hjärtans Dag, en relativt ny företeelse som sprider sig mer och mer. När jag kom till Oasen i förmiddags hade husmor Lillemor förstås redan varit där och jobbat en stund. Hon bjöd oss var och en ett gott våffelhjärta med grädde och sylt. Och sent i kväll när vi gick från restaurangen efter en sen men god middag efter kafekvällen, fick damerna i sällskapet var sin ros att ta med hem.

Också i dag har det varit få besökare på förmiddagen på Oasen – men varma, goda samtal. Vi kunde stänga strax efter ett och hinna hem var och en till sitt och litet privatliv, innan kafekvällen klockan sex med närmare etthundra gäster och ett uppskattat sång- och musikprogram av den välkände trubaduren Torkel Selin och hans musikervän Tomas Bergius. Några ivriga fans hade kommit långt innan vi öppnade för att förvissa sig om bra platser nära scenen.

I kväll blev det några ofta återkommande norska gäster som tog ett varmt farväl och tackade för gemenskapen. De reser hem till Norge i morgon och hade tydligen känt sig mycket välkomnade och hemma i vår gemenskap. Äkta varm gemenskap under några pratstunder och gemensamma upplevelser i gudstjänster och kafeprogram kan skapa förvånansvärt stor vänskap med människor man aldrig hade träffat förut. Det är nästan så att varje dag här i Skandinaviska Turistkyrkan är Alla Hjärtans Dag.