Att lägga av sig pratet, musiken, bullret och de intensiva intrycken – en liten stund vid havet

Dag 38 av Gran Canaria-bloggen

I dag talade jag på morgonen på bibelstunden under en knapp halvtimme innan vi öppnade cafét klockan tio. Jag valde att läsa några bibelord och ge några tankar omkring temat ”Ett liv i bön”. Sen var det som vanligt på torsdagen lite lugnt i cafét i början för att ta bra fart i och med ärtsoppelunchen med våffla efteråt. I dag kom 105 gäster till detta, och det var lite musik och sång under eftermiddagen av Björne Gustafsson och gitarr och några sånger av Aage Samuelsson. Björne hade hjälp av Stig Jirenius på ett par sånger. Sen var det litet svängig trumpetmusik med Frank Lindberg, glad lokförare från Vårgårda. Också Torkel Selin sjöng ett par sånger som aptitretare inför sitt caféprogram i morgon kväll.

Jag har haft många trevliga pratstunder med olika människor, bl a med en finlandssvensk yrkesfiskare från Österbotten. Han har sina fiskevatten i Bottenviken och hade intressanta saker att berätta.

Efteråt var det skönt att efter ett havsdopp sitta på stranden en stund och njuta av havets samtal och se på den spanske pappan som sparkade fotboll med sin son en lång stund och hade hjärtans roligt. Mamman satt på en filt och tittade på och kopplade av. Så badade far och son i havet efteråt. Och jag gick upp till hotellet, renad till kropp och själ.

”Jag lägger av mig ljuden och de bullrande intrycken – ett och ett.                                                        – Hörapparaterna  och värdesakerna lämnade jag kvar uppe i lägenheten.                                                      Efter ett dopp i havet sitter jag i stolen på stranden och lyssnar till havets prat.                           Ögonen vilar på den spanske lille pojken som ivrigt spelar fotboll med sin pappa               och mamma sitter på en filt och tittar på.                                                                                                       Ett ögonblick av vila och enkel lycka. Renad till kropp och själ.”