Veckans ”Ingvar Holmberg – sång” _8

”Halleluja i alla fall!”
Det är min ”signaturmelodi” – både som sång och som paroll eller ”livsmelodi”.
En gång hörde jag av någon, att man kunde sätta som rubrik över Psaltaren ”Halleluja i alla fall”. I Psaltaren, Bibelns bönbok och sångbok, finns ju texter i jublande ljus och svartaste svart. Men till och med i de mörka stunderna finns en underton av lovsång och tack till Herren.
Jag skrev nog den här sången alldeles i början av 1996, för i mina dagböcker ser jag den nämnd första gången i början av mars det året. Det var en turbulent tid för mig på flera sätt: Jag hade abrupt slutat som församlingspastor några månader tidigare, kände mig misslyckad och försökte bristfälligt försörja mig som telefonförsäljare av böcker samtidigt som jag hade deltidstjänst som förkunnare och bibellärare och tolk i gudstjänster.
Mitt i allt det där skrev jag den här sången, som förmodligen är en pärla.
Många år har gått sen dess, och ”Halleluja i alla fall” är mer och mer för mig en livsfilosofi – att se det positiva mitt i allt annat och att glädjas och inte göra mig onödiga bekymmer.
Här ger jag dig två länkar till sången – dels duett med min sångarvän Inger Gustafsson 2005
på CD-n  ”Om du bara visste”, dels inspelning för Pingstkyrkan, Norrköping, i juni 2020.
På den inspelningen finns texten att sjunga med i eller läsa.

Hälsningar från Ingvar H 22 augusti 2023

Med Inger Gustafsson:

Med textning: