Varm luft och varma hjärtan

Dag 8 av Gran Canaria-bloggen

Ännu en strålande vacker och varm dag med minst 23 grader i skuggan och förmodligen rätt mycket mer där solen kom åt. När jag gick hemåt från kafé Oasen vid 22-tiden efter önskesångskväll i kyrkan med 200 deltagare, så var det 16 grader i luften.

Bland önskesångerna i kväll var det flera melodiska och inte så ofta sjungna sånger. En dam från Finland som gick med bland försångarna, önskade Runebergspsalmen ”Jag lyfter ögat mot himmelen”, och en norsk deltagare önskade ”Det er makt i de foldede (= knäppta) hender”, en sång som jag bara har hört här i Turistkyrkan. Vi sjöng också ”Tryggare kan ingen vara” och många, många andra sånger. Varje sångkväll får sin egen unika karaktär, även om många sånger önskas många gånger under en säsong.

Det var fullsatt i kaféet på eftersitsen då man kunde köpa korv med tillbehör eller semla bland annat. Trevliga samtal fick jag vid ett bord med fyra norrmän som berättade om många semestrar i Sverige, och sen vid ett annat bord med smålänningar från Jönköpingstrakten, där samtalet bland annat var om julmarknaden i deras kyrka där den ena damens hembakade sexliters ostkakor gick åt som smör i solsken och försäljningen gick till att bekosta ungdomsarbetet i församlingen.

Och hos nästan alla lyser den kristna tron och positiva livssynen igenom i de olika samtalsämnena. Jag är varm om hjärtat när jag går tillbaka till kyrkan och där låser upp min fastkedjade ”tjänstecykel” och fortsätter på den sista biten hem.

 

En tanke kring ”Varm luft och varma hjärtan

  1. Häftigt att du får till ett blogginlägg varje dag…..

    …kul att läsa om dina möten med folk och natur….

Kommentarer är stängda.