Knaggligt men fungerande 80-årsfirande

I går den 11 december fyllde min fru Gittan 80 år.
Jag hade tidigare planer på ett lite större firande, men på grund av ohälsa slog hon ifrån sig allt sådant. Så landade det vid ett firande med familj och några närmaste vänner här hemma för upp till 15 personer, men också det fick vi avstyra en vecka innan födelsedagen.
Till slut skulle det bli bara med vår dotter och hennes son från Stockholm och vår pastor Susanne med make. Vårt barnbarn Elliott fick feber och måste vara hemma, och Susannes trevlige Janne blev inkallad på jobb. Men så hörde min syster Barbro med man av sig och hade just kommit med tåg från Uppsala och barn och barnbarn där.

Så vi blev sex personer i alla fall, och det blev en liten intim fest med god gemenskap.
Jag lyckades få min icke talträngda fru att berätta någon eller ett par glimtar från varje decennium av sitt liv för oss vid bordet. Det blev intressanta axplock med bl.a. slädfärd från julotta en gång i barndomen, att börja i flickskola i stan i tolvårsåldern, dramatisk bilfärd i 25-årsåldern gravid i nionde månaden mm mm.

Gittan fick mycket fina blommor och sms och telefonsamtal och hälsningar. Jag är så tacksam till er som hörde av er på olika sätt. Gittan hälsar till er alla! Vi är lessna att vi inte kunde ta emot er och umgås personligen, men i vår ålder kan man inte begära att alla planer ska gå i uppfyllelse.

Vänners och Guds trofasthet är viktiga delar av sann lycka, och den lyckan har vi verkligen.

Tar med några bilder från min kamera och min syster Barbro Henrikssons.

Hälsningar den 12 december 2023 från Ingvar H