”Jag hör bruset av regn” – förebud om ”efter Covid”

Jag har de senaste dagarna här i Norrköping verkligen hört regnet falla utanför fönstret och känt regnet under min promenader iförd regnjacka och sandaler och keps på huvudet (för att kunna ha glasögonen på mig).

För bibelläsaren för orden ”jag hör bruset av regn” ofelbart tankarna till den dramatiska berättelsen om Elia och kung Ahab på berget Karmel, då efter tre års torka och uppgörelsen med avgudaprofeterna, Elia sa dessa ord till kungen. Och strax därpå kom det efterlängtade regnet.
I dag skiner solen utanför fönstret och den har verkligen varit efterlängtad de senaste dagarna, men i går under den regniga dagen fick jag ett förebud om en tillvaro ”efter Covid”. Samma dag som det kom glada prognoser från statsministern och Folkhälsomyndigheten om stundande lättnader i restriktionerna, fick jag i går eftermiddag ett samtal från en okänd man i PRO-föreningen i Nyköping som ville boka in mig för ett cafémöte på ett sommarhem utanför Nyköping den 6 juli.

Det var för mig den första bokningen på över ett år, utom en samling i Borgholms Pingstkyrka 6 september under tillfällig lättnad i restriktionerna.
Jag har tagit det som ett glatt förebud och har skrivit till en rad församlingar och erbjudit dem caféprogram. Högst upp i brevet står det: ”Är det snart dags med cafémöten och dagledigträffar? Då är jag beredd att komma!”

Tillsammans med några andra i Pingstkyrkan satt jag också häromdagen och pratade om planer att samlas till olika gudstjänstsamlingar i kyrkan igen inom de närmaste veckorna. Och i samband med att motivet på den berömda kaktusplanteringen i Carl Johans Park intill Pingstkyrkan i sommar berättar om Pingstkyrkans (med det tidigare namnet Sionförsamlingen) 100-årsjubileum av starten, såg vi också framför oss informella sångstunder i parken och samtal med nyfikna människor om den kristna tron och församlingens verksamhet och den nuvarande kyrkobyggnaden alldeles intill.

Det är viktigt för en människa att ”höra bruset av regn” – och se positiva tecken och hoppfulla förebud mitt i allt det mörka omkring oss och oron inom oss och ute i Sverige och världen.
Ta vara på de positiva tecknen! Och öppna ögonen och hjärtat för den bedövande vackra försommaren i Sverige! Och öppna ögonen och hjärtat för Honom som säger till oss:
Jeremia 29: ”11 Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp. 12 Ni ska kalla på mig och komma och be till mig, och jag ska höra er. 13 Ni ska söka mig, och ni ska också finna mig om ni söker mig av hela ert hjärta.”