Jag är uppfylld av biofilmen ”Jesus Revolution”!

Jag är uppfylld av biofilmen ”Jesus Revolution”!

Mycket sällan går jag på bio, fast jag tittar en hel del på filmer och serier hemma i soffan framför TV-n.
Men visst är det fantastiskt att sitta med en jätteduk framför sig och se och höra och uppleva en film med storslaget ljud.
I torsdags eftermiddag satt jag och min fru i en nästan tom biosalong och såg spelfilmen om Jesusfolket i Kalifornien och den stora och märkliga väckelsen bland hippies och unga narkomaner, som spred sig över USA och stora delar av världen i slutet av 1960-talet och början av 1970-talet. En av ledargestalterna, Lonnie Frisbee, kom till Sverige 1971 då jag var en ung förkunnare i pingströrelsen, och jag fick ett par tillfällen att lyssna på dessa annorlunda och osannolika ungdomar i sandaler och långa skjortor och med biblar i händerna med lysande ögon berätta om mötet med Jesus och frälsningen.
Omvändelse, Jesustro och kärlek till bibeln, vattendop i havet, och öppenhet för den helige Ande – det här förvandlade tusentals människor i många länder och fick många ringar på vattnet också bland vanligt folk, vuxna människor och pastorer och medlemmar i många kyrkor också i vårt land.
Filmstaden hade fått tips om filmen, bedömde den vara lite udda men beslöt sig för att visa den 14 september under en föreställning.
Så visade det sig att den föreställningen blev utsåld direkt, och därför blev det fler visningar och fler dagar både i Stockholm och över landet. Och för oss tre äldre par, som satt ensamma i en biosalong med 220 platser, var det fascinerande att tänka att på ordinarie föreställningen kl 18 var det bara 2 biljetter kvar, när man tittade strax innan vår föreställning.
Filmen berättar på ett rörande sätt om hur moderna, sökande ungdomar utan mening med livet blir fascinerade och förvandlade av mötet med Bibelns budskap och personen Jesus. Det ger hopp för vårt land och vår tid.
En religionsforskare undersökte den unga pingströrelsen för så där 70-80 år sen. Titeln på hans bok blev sen ”Entusiastisk kristendom”.
Det är den kristendomen, Jesusfolkets kristendom som behövs i vår egotrippade och njutningsfixerade kultur och tillvaro.
”Jesusrevolutionen” behövs! Se filmen, om du kan!