I dag känns det som om det alldeles strax är jul!

I dag känns det som om det alldeles strax är jul!
De senaste dagarna har jag fått många julhälsningar på SMS och mejl och Facebook, men jag har varit väldigt upptagen med några saker de senaste dagarna.
Bland annat var jag två intensiva dagar i Stockholm och läste in tre ljudböcker av Carl-Erik Sahlberg utgivna på Semnos förlag. Jag var hos Torbjörn Frisk och hans studio (bilder från ett tidigare tillfälle).
En av kvällarna fick jag sitta med min dotter Qarin på restaurangen South India på Rådmansgatan och äta mitt lystmäte på den sydindiska delikatessen ”dosai” – frasig, stekt rispannkaka med starkt smakande tillbehör. Vi åt oss riktigt mätta (den trevliga indiska personalen öppnade stora ögon…)

Jag kom hem med tåget i onsdags kväll.

I torsdag kväll var jag med på gemenskapsträff med ukrainare, svenskar och andra i vår kyrka i restaurangen. En stund på slutet ledde jag sång på ryska och svenska till ukulele, bl.a. ”Stilla natt”.
I går hade jag en bra arbetsdag här hemma med inhandling av julmat, lite städning och på kvällen ta upp julsakerna och vår gamla plastgran och sätta ihop och klä den. Min Gittan lade in sillen som är ett ”måste” för oss.
I dag på eftermiddagen kommer vår dotter Qarin. Om en stund ska jag laga köttcurry och ris och tillbehör åt oss. Från och med i morron blir det mer vanlig julmat.
Hälsningar dan före dopparedan från Ingvar H
Önskar er alla en god jul!

Lite bilder kommer här från studio, restaurang och uppsättning av granen.

Jag har arbetat lite med en ny julsång som jag ska spela in och lägga ut på nätet. Eftersom jag inte är klar än, så skickar jag bara den preliminära texten här nedan.
MITT HJÄRTAS JUL
Mitt hjärtas jul är gärna hemma
med min lilla familj här omkring mig,
med skinka, kalkon, curry, revbensspjäll,
med heminlagd sill på vår julekväll,
och julens sånger och julberättelsen
om barnet i ringhet, fött i Betlehem.
Mitt hjärtas jul är gärna hemma.
Mitt hjärtas jul är också i kyrkan
med min stora familj där omkring mig
På engelska, ryska och östgötska med
jag pratar och lyssnar och får besked
från vänner mellan tre år och nittifem.
I sång, bön och bibel – där har jag mitt hem.
Mitt hjärtas jul är också i kyrkan.