Gamla sånger, gamla vänner och färsk pizza

En del sånger tröttnar jag aldrig på.
Inte heller tröttnar jag på mina gamla vänner.

I lördags var jag ”kapellmästare” i all enkelhet för ett program i vår Pingstkyrka i Norrköping med den dubbla titeln ”Hela kyrkan sjunger – Minns du sången”. Vår sånggrupp Solrosorna som sjunger varje vecka på äldreboenden och ”Träffpunkter”, var försångare. Då hade jag frågat några av min gamla vänner från Strängnäs, om de kunde komma och hjälpa oss att sjunga. I Strängnäs var jag och min familj pastorsfamilj 1984-1989, så det är ju mycket länge sen, men vänskapen finns kvar.
När vi träffas, behövs ingen ”startsträcka”, utan vi bara skrattar och kramar om varann och fortsätter gemenskapen som om det senast var i går och inte för några månader sen eller ännu mera.

Tillsammans med en tacksam och entusiastisk medsjungande åhörarskara som hade texterna på skärmen framför sig sjöng vi många av de slitstarka sångerna som ”Han är min sång och min glädje”, ”Räck mig din hand”, ”Ovan där”, ”Gyllne morgon”, ”O, hur saligt att få vandra” m fl.

När jag sjöng lite solobitar i ”Jag har hört om en stad ovan molnen”, berättade jag innan sången, att jag var pianist och sångledare i Skandinaviska Turistkyrkan i Playa del Inglés, Gran Canaria ett halvår vintern 2012-2013. Då hade vi de uppskattade allsångskvällarna med önskesånger i den vackra kyrkan Templo Ecumenico på tisdagskvällarna. Och varenda gång önskades ”Jag har hört on en stad ovan molnen”. Det var på vippen att den blev överhoppad någon vecka, men så önskades den i alla fall….
Så när jag kom tillbaka till Sverige efter det halvåret, så sjöng jag inte den sången på ett tag.
Det är länge sen nu, och nu sjunger jag sången för full hals både på äldreboenden och till ukulele på stan och i olika sammanhang.

Efter ”kyrkkaffet” efter programmet åkte vi hem till oss med våra fyra Strängnäsvänner. Jag köpte med rykande färsk pizza på hemvägen, och så umgicks vi ett par timmar, innan de körde hem de 12-13 milen. De skulle hand om kyrkkaffet hemma på söndagsförmiddagen…

Gamla sånger, gamla vänner och färsk pizza, det tröttnar jag aldrig på.

Hälsningar 23 oktober 2023 från Ingvar H

 

En tanke kring ”Gamla sånger, gamla vänner och färsk pizza

Kommentarer är stängda.