Folkradion i Linköping öppnar världen för mig


Ingvar i radiostudion jan 2015

I torsdags fick jag en överraskande och glädjande inbjudan att via nystartade radioföreningen Folkradion i Linköping sända mitt 60 minuters närradioprogram Toner och Tankar. Nu i kväll blev det klart att min sändningstid för det i Linköping och genom streaming blir densamma. Jag har kastat iväg ett mejl till några av mina vänner, men här kommer brevet nedan:

”Kära vänner lite överallt!

I tio år har jag via närradion i Norrköping sänt ett  60 minuters radioprogram på tisdag kl 19 med namnet ”Toner och tankar”. Det innehåller mycket kristna sånger på svenska, bl.a. mina egna sånger, någon intervju eller följetong ur någon bok mm. Men närradion hörs ju inte överallt. I några år sändes programmet i Vetlanda och Linköping också, men så upphörde eller minskade närradion där.
Härom dagen fick jag en överraskande men glädjande förfrågan att börja sända programmet i Linköping igen via den nystartade Folkradion på FM 05,5 i Linköpingstrakten men också genom att streama till dator, surfplatta eller telefon
https://stream.linkopingsnarradio.se:8005/radioprogram

I morgon 6 /2 kl 19 kommer programmet för första gången. Lämpligt nog börjar jag då läsningen av en ny bok av Sancta Clara-prästen Carl-Erik Sahlberg med titeln ”Välsignelser i mitt liv”. För bokförlaget Semnos räkning har jag under de senaste två åren läst in fyra av Sahlbergs böcker som ljudböcker. Jag har tillåtelse av Joakim Sunesson på Semnos att använda dem i radion.

Därför tar jag mig friheten att skriva till er som bor långt borta. Många av er har ju massor att göra, men en och annan tycker kanske att det kan vara trevligt att följa programmen och hålla kontakten.
De här programmen laddar jag i och för sig upp på nätet via Internet Archive och lägger på min hemsida www.ingvarholmberg.se , och då kan man ju lyssna när man vill.

Hur som helst – på tisdagar klockan 19 kan man höra programmet i Norrköping via FM 89,0 och i Linköping via FM 95,5 och ut över hela världen genom att sterama via länken i det här brevet.

Jag är mycket lycklig! Sprid gärna det här till dem du tror kan vara intresserade! Jag kastar bara snabbt i väg den här informationen nu, eftersom det blev klart med sändningstiden i Linköping bara för en stund sen.

Ha det så bra!
Mvh Ingvar Holmberg tel 070-6203977