Borttappad – bortkastad – bortvald -utvald

I går gick jag i flödande solsken fram och tillbaka till stan och bönemötet i min kyrka.
Vid gångvägen såg jag en borttappad rosa vante och en liten bit längre fram en bortkastad tomflaska.
Tomflaskor slänger jag själv aldrig på marken, men för några månader sen tappade jag också en bra fingervante utomhus, förargligt nog. Jag har fortfarande kvar ”maken” i en av ytterfickorna på min varma vinterjacka, och så har jag fått ta till mina slitna, trasiga svarta vantar som jag egentligen hade kasserat.

Jag började tänka på det fina samtalet jag hade med Maria Nyman i Pingstkyrkan Cupolen i Linköping en vecka tidigare. För mig och min digitala ”bandspelare” berättade hon lite om sitt liv och om det ”Jesusinriktade 12-stegsprogram med namnet ’Celebrate Recovery’ ” som jag var nyfiken på.

Hon berättade för mig att hon hade upptäckt att hon i många år – ända sen sin barndom då hon miste sin mor hastigt – hade känt sig ”bortvald”.
Mycket personligt och öppet berättade hon om detta och befrielsen hon upplevt, när hon genom Jesus budskap och Nya Testamentets sanning och med hjälp av processen i ”Celebrate Recovery” kom till insikt om att hon i själva verket var ”utvald” – utvald av Jesus själv.

Marias fina analys och berättelse berörde mig på djupet.

Själv har jag nästan hela mitt liv känt mig privilegierad och utvald.

För mig har det i många år lett till att jag har känt det som en hederssak att ge vänskap och uppmuntran vidare till andra människor. Jag vill inte bara leva i min egen lyckobubbla.
Det underbara är att vi får på Jesus befallning ge berättelsen om Guds kärlek vidare till dem vi möter. På så sätt sprider vi ”utväljelsen” till fler och fler. Och den som känt sig bortvald och bortkastad kan få leva ett nytt liv – utvald och ”tillvaratagen” av den gode Guden.
Lyssna gärna till Maria Nymans fina berättelse på min podd genom följande länk:
https://pod.space/…/inget-att-dolja-maria-nyman-berattar

25 mars 2022 Ingvar Holmberg