Att ha vänner är sann rikedom

Att ha vänner är sann rikedom

Min fru och jag kom häromdan hem från 6 dygn i Örnsköldsvik, där våren kommit en bra bit på väg men inte riktigt som här, när jag i går gick bland ljuvligt doftande syrener i närheten av vårt hus och de tre höghusen som snart är klara för inflyttning.

Vi bodde sex år i ”Ö-vik” 1978-84 och fick många goda vänner där och med många består vänskapen, fast det är nästan 40 år sen vi flyttade därifrån.

Att ha vänner är sann rikedom!
Vad sägs om att få bo och äta i sex dygn och inte känna att det är till besvär? Att kunna ta fram det man är sugen på i kylskåp och förråd? Att få stöka ner i köket med mina indiska kryddor och tillbehör för att sen få bjuda hem några vänner på indisk mat ena kvällen? Att få träffa andra vänner ytterligare ett par kvällar, inbjudna av våra värdar Gunnel och Stefan? Att få äta frukost och andra måltider på veranda med utsikt mot fjärden och bergen med skog på? Att få sitta i vedeldade bastun vid vattnet och sen doppa sig i 8-9-gradiga vattnet, där isen gick upp 10 maj i år?
Att få sjunga och be och prata med människor som också älskar Jesus Kristus och Hans kyrka?

Att få träffa de gamla vännerna Rune och Marianne som jag har delat så många underbara naturupplevelser med både runt fjällstugan i Lappland och vid kusten utanför Ö-vik?

Lördagen och söndagen blev återvändarhelg för Pingstkyrkans 100-årsjubileum som firas med flera olika händelser det här året. I festliga gudstjänster med återuppväckta körerna Con Brio och Nytt Liv och en rad pastorer från olika årtionden mötte jag dem jag kände igen och dem jag inte kände igen. Bl.a. var det tre, fyra brudpar, (varav ett vigdes hemma i vårt hem), som glädjestrålande berättade att jag vigt dem under mina år som en av pastorerna i församlingen. För mig hade det där bleknat bort…. Så det var en del generande ögonblick, men det kändes som om jag var ursäktad för att jag inte kom ihåg lika bra som de. Men vilken rikedom att möta vänskapen och uppskattningen efter alla dessa år!

Att ha vänner är sann rikedom!
Tack, Gunnel och Stefan, för underbara dagar tillsammans!

Hälsningar från Ingvar Holmberg 24 maj 2023