Ärtsoppa och våffla – eller kanske indisk mat i kväll…

Dag 31 av Gran Canaria-bloggen

På ärtsoppalunchen med våffla efter hade vi 71 gäster i dag. Ja, alla åt kanske inte hela menyn, men de flesta gjorde det. Någon sa med eftertänksam min: ”Tänk, att det är så gott med ärtsoppan här mitt i värmen!” Själv sparade jag mig till i kväll då vi var sex personer som gick till nepalesisk-indiska restaurangen nära vårt hotell. Det har blivit en favorit för mig, och vår dotter älskar också indisk mat. Paret som driver restaurangen vet nu att jag oftast väljer rätten som heter biriyani med ris och kött eller räkor blandat. Att det också råkar bli större portioner än de andra maträtterna, har jag lärt mig nu. Vår värdinna berättade för oss att hon själv bara äter grönsaker och kyckling, varken lamm, nötkött eller fisk. Parets son gör tydligen likadant. De beställer mycket av sina specialingredienser från England men köper köttet här, tydligen ofta australienskt kött. Vi lever ju i en värld med förbindelser och trådar ut över världen. Egentligen hade vi tänkt äta den genuint spanska rätten paella i kväll, men så ville våra vänner i kväll prova den indiska restaurangen, som vi hade talat om, och då blev det ändring i programmet. Vi har ju en fantastisk frihet och valfrihet. Och just nu är vi på ön med bad, stränder, sol och värme och mat från hela världen på ”armslängds avstånd”. Och vi klagar inte…..