Apropå ”Klingande julkort” – en advents- och julhälsning från Ingvar Holmberg

Från 1984 och fram till pandemin för två år sen har Pingstkyrkan i Jönköping haft julkonserter under namnet ”Klingande julkort”. I genomsnitt har det varit omkring 10000 besökare varje år. Vilken insats av alla dessa sångare och musiker och övriga medarbetare!

De vackra tryckta julkorten, man brukade få och skicka i kuvert med frimärken på och genom Postens försorg, blir det ju mindre och mindre av.

Och i vår lilla men naggande goda familj på fyra vuxna har vi slutit ge varann julklappar sen flera år. Jag envisas med att på ”julklappstid” på sen eftermiddag efter julsånger till pianot, läsning av julevangeliet och lite tackbön till Gud, ge min fru och min dotter varsin ”icke-julklapp” som består av en kalender med personliga bilder för varje månad och också en omslagsbild. (Den kommer med här i det här julkortet).

Från min 75-årskonsert med egna sånger 27/2 i Pingstkyrkan, Norrköping
(Foto: Gerd Derneborg) 

Omslagsbild på nya kalendern
(från ån i Söderköping)

Saker och prylar är praktiskt att ha men blir alltmer oväsentligt för mig för varje år.
Tacksamheten och förundran varje ny dag och vecka och månad och insikten om hur bra jag har det på nästan alla sätt – tar mer och mer överhanden.

Videoklippen från det krigsdrabbade Ukraina, där medelålders eller äldre par eller personer står utanför sitt totalförstörda hem och med slavisk svart humor och ett skratt säger: ”Ja, vi ska bygga upp det igen!” – de videoklippen har visat det farliga med att vara för fäst eller beroende av alla sakerna i vårt liv.

Att odla tacksamheten till varandra och till Gud, blir mer och mer viktigt.

Jag har inte så mycket dyra eller värdefulla ägodelar, men jag har många värdefulla vänner och upplevelser.

Dessutom har jag under de senaste åren, i viss mån förstärkt av pandemin, dokumenterat väldigt mycket av sånger, dikter, upplevelser och undervisning och bilder på internet genom YouTube och poddar och närradioprogram och så vidare. Jag har skrivit massor av sånger, och bara de senaste två, tre åren har jag spelat in väldigt många av dem.

Och i dag blev jag färdig med ett ”klingande advents- och julkort” med nio egna sånger på en video, som sen en stund finns på YouTube. Här är länken att klicka på, så du enkelt får videon att komma upp på din skärm, så kan du trycka på play-knappen och se och höra.

https://youtu.be/LG4YSftCbs0

Min podd ”Bitar ur livet” växer hela tiden med nya intervjuer, högläsningar ur böcker, bibelstudier mm. Podd / podcast är ju det moderna sättet att lyssna på radio när man själv vill – via telefon, surfplatta eller dator. Länk: https://podcasts.apple.com/mx/podcast/bitar-ur-livet-ingvar-holmbergs-podd/id1513207845

Min diktbok ”Utsikt från mitt fönster” finns som gratis ljudbok:

https://archive.org/details/iholmbergutsiktfranmittfonster100dikter

Min blandade bok ”Ordslöjd” med dikter, verser och prosa finns också att lyssna på:

https://ingvarholmberg.se/dikter/lyssna-pa-dikter/boken-ordslojd-som-ljudbok/

Önskar dig en fin advents- och jultid! En Frälsare har fötts åt oss!

Tack, alla vänner, för att ni finns! Gemenskap och relationer blir ju mer och mer viktigt att odla! Min Gittan hälsar till alla som känner henne!

Norrköping 2 dec 2022

Er vän Ingvar Holmberg tel 070-6203977 www.ingvarholmberg.se

Vilbergsgatan 48 603 87 Norrköping