44 vinterdagar i shorts och kortärmat

Ja, så kan man faktiskt summera de senaste drygt sex veckorna på Gran Canaria i Skandinaviska Turistkyrkans tjänst! När jag ganska brunbränd i morse stötte ihop med en av grannarna från åttonde våningen och berättade att jag just kommit hem från tjänstgöring i Turistkyrkan och badat i havet alla dagar utom en, kommenterade han: ”Det var ju en bra löneförmån!”

Ja, att dessa ganska gråa och dystra januari- och februariveckor i Norrköping fått vara i värmen i Playa del Inglés och gå i shorts och kortärmat varje dag – det har verkligen varit en förmån.

För mig som älskar att bada i havet har det ju varit fantastiskt att få göra det i 21-gradigt havsvatten alla dessa dagar.

Så har jag träffat många, många intressanta och trevliga människor från Sverige, Norge, Finland, Island, Danmark, Spanien och Nordirland m fl länder. Det har varit i samtal på Turistkyrkans kafé och i samband med gudstjänster och sångkvällar och på badstranden eller på stan. Ett par av de lite längre samtalen gjorde jag i form av intervjuer för mitt radioprogram ”Toner och tankar”, som sänds i Norrköpings och Linköpings närradio och som också finns att lyssna på när som helst via min hemsida. Så kommande vecka kommer del ett av den slovakiske och helt svensktalande Jan Canis intressanta berättelse som en del av radioprogrammet.

Alla hängivna volontärer och ivriga besökare av Skandinaviska Turistkyrkan i Playa del Inglés är också värda ett särskilt kapitel!

Ja, det finns mycket att berätta och minnas. Jag är glad att jag summerade mycket av intrycken i en daglig blogg under de här sex veckorna. Alldeles nyss kopierade jag över blogginläggen till ett dokument i min dator här hemma, och det blev tjugotvå fullskrivna sidor.

Det är väldigt skönt att vara hemma igen – i vår lägenhet och i vår vardag! Borta bra men hemma bäst – det ordspråket är sannerligen sant. I går morse kom vi hem efter många timmars resa och väntan mellan de olika etapperna – flygplatser, bussresa, väntan på järnvägsstation, tågresa och slutligen lokalbuss i Norrköping och promenad sista biten.

I dag har det varit både bilbesiktning på bilprovningen och några timmar på ljus och varm begravning, där jag var engagerad med sång och musik och minnestal.

Livet är fantastiskt, med sina växlingar! Var dag är en sällsam gåva!