Ragnvald Hellgren och hans konst – med inledning av I Holmberg

Under åren 1978-84 arbetade jag som pastor i Pingstkyrkan, Örnsköldsvik. Där blev jag bekant med det originella paret Gun och Ragnvald Hellgren. Ragnvald var konstnär och försörjde sig på sin konst. Han hade bl.a. studerat för Isaac Grünewald. Han hade några år tidigare blivit en personlig kristen och ville nu ”predika med penseln”. I november 1981 besökte vi i ”videogruppen” i Pingstkyrkan paret i deras hem och gjorde ett reportage där de båda berättar och visar många av Ragnvalds tavlor. Jag är den som intervjuar ( betydligt yngre och långhårigare än nuförtiden!).
Sen har jag glömt bort det hela. Men våren 2018 blev jag kontaktad av människor i Örnsköldsvik som berättade att man 26 augusti till 9 september 2018 skulle ha en minnesutställning med Ragnvald Hellgrens konst, och man ville att jag skulle lägga ut videointervjun på internet. För mig var det hela en överraskning! Jag bad dem skicka filmen på en dvd och lovade ordna det övriga.
Här kommer detta reportage på 14 minuter med en 5-minuters inledningsvideo från juli 2018, där jag berättar om en speciell tavla av Ragnvald Hellgren och mötet med honom. Klicka på länken nedan för att spela videon!