Om semesterlättja och dåligt samvete

Jag har haft lite semesterlättja de senaste veckorna vad gäller att uppdatera hemsidan i allmänhet och min blogg i synnerhet.

En hel vecka på Gotland och nästan en vecka på Västkusten så gott som direkt efter det är naturligtvis bidragande orsaker. Jag har helt enkelt varit för upptagen med utflykter, bad i olika ”vatten” och gemenskap med goda vänner för att ha disciplin nog att skriva om det. De som mer kontinuerligt är uppkopplade genom Facebook, Instagram, Whatsapp etc är ju duktigare på att dokumentera allt ”i flykten”, men jag väljer att satsa på hemsidan, bloggen och epostbrevväxling.

Det är ju inte negativt med lite semesterlättja, så jag bestämmer mig nu för att inte ha dåligt samvete för att bloggen inte har kommit punktligt en gång i veckan. Dåligt samvete ska man nog ha för viktigare försummelser som vi alla gör oss skyldiga till – att inte ta tid med vår familj och våra vänner, inte tillräckligt lyssna på andra utan bara prata på själva mm mm.

Jag är så tacksam för min sommar som har innehållit så mycket trevligt!

De senaste två dagarnas intensiva värme här i Mellansverige avlöstes av en kraftig regnskur i går kväll och sen ett mycket kraftigt och häftigt åskväder och störtregn i natt precis här i Norrköping med nära blixtar och öronbedövande åskknallar alldeles intill och med ett par olika strömavbrott i vårt område i natt.

I förrgår gick jag i fyra och en halv timme på golfbanan i Finspång med vagnen och klubborna i 29 graders värme. Dagen innan på hemväg från Västkusten hann jag med att bada två gånger där och en gång vid Vätterns södra strand i Jönköping (19 grader i vattnet och massor av folk på stranden mitt i stan). Och i går blev det eftermiddagsbad i 24 grader i vattnet och 29 grader på land i havsviken Slätbaken på Vikbolandet. Sen kom regnet och åskvädret i går kväll och i natt, men i dag är det soligt och sommarvarmt igen på mer vanligt svenskt sätt strax över 20-gradersstrecket.

Nu har jag fått några olika scheman för höstens aktiviteter som jag är engagerad i: radioprogram både som programmakare och ljudtekniker, ansvar för bönesamlingar i vår kyrka mm. Dessutom har jag många cafémöten och gudstjänster inplanerade för hela hösten och ett par utlandsresor också, en i pastorstjänst till Kazakstan och en sol- och badresa med min hustru. Den resan gläder vi oss åt lite extra, eftersom hissen i vårt hus kommer att vara avstängd i minst fem veckor under senhösten.

Den här sommaren har jag läst i en ”impulsköpt” reabok på kristen konferens i juni. Som flera gånger tidigare kommer jag också nu att läsa i en bok som träffar rakt in i min situation nu.
Jag kommer att återkomma till den i kommande blogginlägg. Just nu är jag i min egen läsning och bearbetning, och jag anar att en del förändringar kommer att göras. Boken heter ”Fri att leva enkelt” av Richard Foster, Libris förlag 2011.

Mina radioprogram börjar kommande tisdag 3 september och läggs ut på hemsidan då.
Vi ses och hörs!