”Det finns inget dåligt väder…..”

”Det finns inget dåligt väder…..”

Jo, visst finns det extremväder, som vi ser på TV-nyheterna ganska ofta, men ordspråket talar om att rusta sig för olika slags väder. Hela ordspråket lyder ju ”Det finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder.”
I dag spådde väderapparna på min telefon regnväder hela förmiddagen. Min vän och svåger Jan-Erik och jag tänkte oss ut på svamputflykt i dag, innan vi håller uppe med det någon vecka med tanke på älgjakten, som börjar här om ett par dar.
Vi bestämde oss för att chansa och åka iväg ändå.
Och vi hade en härlig förmiddag med bara lite regn korta stunder och massor med svamp att lägga i våra korgar.
Jag påminns om ett vist ord i Bibelboken Predikaren kap 11:4
”Den som spejar efter vind får aldrig så,
den som ser efter moln får inget skörda.”
Jag vill föreslå ett tillägg: ” Den som litar för mycket på väderappen får ingen svamp i korgen.”

Naturen är härlig! Livet är underbart! Carpe diem (njut av dagen)!