Besök på ”Skansen” och stranden

Dag 14 av Gran Canaria-bloggen

Nu har det gått två veckor sen vi kom hit till ön sent på kvällen. Det känns faktiskt nästan bara som en inkörningstid, även om jag har  fått lite färg på armarna och benen och i ansiktet och inte ser ut som om jag kom direkt från ”blekansiktesland”. Så vackert och mörkt solbränd som en del är blir jag aldrig och har heller inte något intresse av. Snarare märker jag att jag mer och mer får vara försiktig med att ha näsan för mycket i solen. De senaste dagarna har jag varit ganska noga med att ha min blåa keps på mig, fast jag normalt inte är någon keps- eller hattmänniska.

I dag har jag varit ledig hela långa dagen och kunnat ta saker och ting i lugn takt utan att jäkta: sovmorgon, sen frukost, ett par timmar mitt på dan med Gittan på köpcentret Yumbo, där vi tittat lite, handlat lite och ätit en god lunch på Skansen, som faktiskt en av restaurangerna heter. Många av butiksägarna här kan ju en hel del svenska. Mitt helhetsintryck är att försäljarna är ivriga och aktiva men inte onödigt påstridiga eller efterhängsna i affärerna. Ja, undantaget är väl ett par av kvinnorna från Afrika på Strandpromenaden. Dem svarar jag inte alls på tilltal, sen jag såg hur de praktiskt taget tvingade på någon ett armband och sen nästan vägrade ta av det. Men de flesta är hjälpsamma på ett bra sätt, fast man ska inte glömma att pruta.

I dag var det mulet större delen av dagen. När jag på eftermiddagen gick ner till stranden för det dagliga doppet och var i lite längre i 21-gradiga vattnet i dag, var det nästan ingen på solbäddarna på stranden. Däremot hade personalen som hyr ut stolarna gjort sig ett snillrikt tält och vindskydd av några uppsatta parasoller i en ring uppstagat av ett par omkullvälta solbäddar. Där hade de nog suttit skyddade från vinden en hel del i dag, även om det inte blåste särskilt mycket, utan vattnet var nästan lugnt.

När jag gick förbi hotellets pool på nervägen och uppvägen såg jag inga solande, fast det alltid brukar vara några som tar chansen. För oss som är här två eller fler veckor finns det ju fler chanser till sol.