Var rädd om bilderna!

Jag tar mycket bilder, mest stillbilder med kameran i mobiltelefonen. Och jag sparar bilderna i behändigt format och med benämningar i datorn och sorterade i årtal och månader.

Även om hårddiskarna är stora på nutidens datorer, så blev min vanliga hårddisk full. Jag flyttade över bilderna till en av mina stora extra hårddiskar som alltid är kopplat till datorn. På så sätt frigjorde jag 100 Gigabyte minne, vilket för bara några år sen var väldigt mycket!
Jag brukar vara försiktig och kopiera över material till ”nya stället”, innan jag raderar det på gamla stället. På något sätt klantade jag till det och upptäckte att fyra hela års bilder var raderade! Det var 2020-2023, och jag sa gång på gång till mig själv att inte gripas av panik utan se, vad jag kunde rädda. Jag bad också till Gud om hjälp, för det kan man ju göra i fråga om det mesta.

Nu efter några dagar – och i min tro verkligen med Guds hjälp – har jag i min egen och min frus surfplatta mm ”återvunnit” massor av bilderna i det mindre formatet för alla fyra ”förlorade åren”.

Låt oss vårda bilderna i våra liv! För min egen del betyder bilderna mycket för att minnas tillfällen och upplevelser.
När vi hastigt och mycket oväntat miste vår 42-årige son Magnus 2011 och som en del av sorgearbetet sammanställde bilder från hans liv, hade vi stora bekymmer med de senare åren, då han inte ville vara med på bild. Av hans arbetskamrater fick vi en del ganska färska bilder, och i sin barndom älskade han att vara med på bild..


Familjefoto Indien 1982

Mors Dag 2015 /
barnbarnet Elliott

En del av er som läser det här har antagligen fenomenalt minne och kan se i ert inre väldigt mycket av det ni har upplevt. Var rädd om bilderna – och ge dem vidare! Det kan ju ske på det urgamla och alltid uppskattade sättet – att berätta för varann och, inte minst, för barnen och barnbarnen.

Mors Dag 2019

I morgon är det Mors Dag. Grattis, alla mammor!
Av de tre viktigaste kvinnorna och mödrarna i mitt liv är min egen mor Britta hemma hos Gud sen många år. När hon dog 2009 sammanställde jag en minneskavalkad i dikter och bilder av hennes liv. Här får du länken till videon ”En vanlig och unik mor” : https://youtu.be/W8LR-oAYOMs

Men min fru Gittan och min dotter Qarin – dessa båda fantastiska mödrar får jag fortfarande ha i mitt liv och min tillvaro.
I morgon kommer det att tas många bilder. I större delen av vårt land är det redan full sommar, och naturen står i vacker högtidsskrud.

Var rädd om bilderna!

Hälsningar 25 maj 2024 från Ingvar H

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.