Trött men glad – efter en intensiv vecka

Att vara pensionär är oftast att kunna vara så aktiv man vill och orkar och ända kunna vila sig, om man har lust med det.
Det är söndag kväll efter en intensiv vecka, och jag är trött men nöjd och glad.
I dag har jag varit på fin gudstjänst i min egen församling och sen, framemot kvällen, tagit del av TV-gudstjänsten från i förmiddags från den nya Frihamnskyrkan, Smyrnaförsamlingens stora kyrka. Där var det fullt ut anknytning till kyrkoårets texter med temat ”Påskens vittnen”.

Kort om varför jag har varit så upptagen den gångna veckan:
För ett tag sen fick jag tanken att på nytt ge ut mina två första diktböcker på ”mitt” nya förlag ”Books on Demand”. Min bok ”Dagsvers och nattgrubbel” gav jag ut 1995 på eget förlag och bevåg. Min andra diktbok hette ”Överlevande” och kom ut på Semnos förlag 2005. Det fina och rent genialiska med ”Books on Demand” är att man för 799 kr kan ladda upp en färdig bok med ”inlaga” – själva bokinnehållet – och omslaget på förlagets dataserver. Då gör de en bok både i pappersupplaga och som e-bok med officiellt ISBN-nummer och lanserar den till nätbokhandlarna, så den finns att beställa på t.ex. Adlibris och Bokus. För 799 kr får man förstås inte en enda bok i handen, utan sen får man beställa önskat antal ex. Priset per bok sjunker ju fler man beställer på en gång. Detta är ju väldigt bra för mig som pensionär utan särskilt mycket pengar ”i madrassen”!

För att fräscha upp och redigera böckerna behövde jag ett dataprogram som jag hittade för gratis användning under en vecka. Sen kostar det nästan 300 kr / mån – alldeles för mycket för mig. Därför satt jag många timmar för att sätta mig in i programmet och göra många misslyckade försök, innan jag äntligen i lördags eftermiddag lyckades ladda upp de två böckerna på förlagets server. Och så skyndade jag mig att avstyra och avbeställa den fortsatta prenumeration av dataprogrammet.

Vilken lycka jag kände strax före klockan 18 i lördags, när det här var klart!
En stund senare tog jag ukulelen och bibeln och åkte med bussen till mitt älskade bönemöte i Pingstkyrkan.

Den här veckan har jag inte bara hållit på med mitt bokprojekt, utan jag har gjort de vanliga sakerna också – bland annat att göra och leverera mina två 60-minuters radioprogram, vara med på onsdagens sångstund på äldreboende på förmiddagen och bönemöte på kvällen och en del annat.

Jag få skriva mer om mina nygamla böcker, när de kommer till dörren om ett par veckor.
Låt mig bara få säga att jag är väldigt glad – för många saker i mitt liv!

Hälsningar 7 april 2024 från Ingvar H