”Tala om alla hans under!” – Min hand blev helad!


Tv: sång och spel i Örnsköldsvik i maj 2023
Ovan: Min helade hand 30 okt 2023

För mig är det inte givet att alltid vara frisk eller kunna göra det som är ett av mina största glädjeämnen – att fortfarande kunna sjunga och kunna spela piano och ukulele till sången.
Därför var det för precis en vecka sen på kvällen i bönegruppen hemma hos en av deltagarna lite oroligt att känna att min vänstra hand var ond och lite svår att ta ackordgreppen med på ukulelen.
Och den natten hade jag väldigt ont i handen och hade svårt att sova.
Nästa morgon kunde jag med stor möda röra fingrarna på vänsterhanden och hade ingen kraft alls i handen. Jag fick ovant göra  vanliga saker i köket med höger hand eller stötta upp med höger hand.
Och jag tänkte: ”Är det här dagen då jag måste sluta  spela?”
Vid vår lilla läsning och bön vid köksbordet bad jag min Gittan be för mig. Och på kvällen i en samling för församlingens förebedjare berättade jag för dem om min hand, tog fram den lilla oljeflaskan ur min axelväska och bad de andra att smörja med olja och be för mig med handpåläggning. Det gjorde de med engagemang och omsorg.
Nästa morgon var smärtan och orörligheten nästan borta, och efter ytterligare en dag var handen både stark och rörlig igen.
Jag tackar min fru och mina vänner och framför allt min Frälsare för helandet och undret!

Var det ett nödvändigt under mitt i en värld av ofattbara lidanden, svåra smärtor och sjukdomar? Det vet jag inte, men i väntan på alla de andra bönesvaren och undren som behövs, så tackar jag av hela mitt hjärta för undret jag fick uppleva för några dagar sen.

Psalt 105: 1 ”Tacka Herren, åkalla hans namn, gör hans gärningar kända bland folken!
2 Sjung till honom, lovsjung honom, tala om alla hans under!”

Hälsningar 30 okt 2023 från Ingvar H