Tacksamhet och livsglädje

Hellre vill jag själv äga och hos andra också se tacksamhet och livsglädje än möta motsatserna missnöjet och skadeglädjen som finns här och var här i världen.
Den här veckan har jag fått många möjligheter till både tacksamhet och livsglädje!
I måndags eftermiddag fick jag från sjukhuset hämta hem min livskamrat och hustru från sex jobbiga dygn på akuten, AVA, IVA och infektionsavdelningen, där hon vårdats för svår lunginflammation och andra besvär. Hon var mycket tacksam för omsorg och noggrann vård från och med ambulanspersonalens omhändertagande av henne och tills hon blev utskriven. Och jag är förstås tacksam!
Den här veckan har stormen Hans ställt till stor och oväntad förödelse i Åre, Hälsingland och på Västkusten. Här i Norrköping har det varit regnigt och blåsigt men inte mer än så. På flera håll i världen skördar extremvädret många människoliv. Visst är det läge för mig att hysa stor tacksamhet och livsglädje?
Den här veckan och några tidigare har jag i rollen av sommarvikarierande pastor mött människor i samtal, sång och bön och fått uppmuntra och vägleda människor. Vilken förmån och glädje! Och att få hålla i gudstjänster och bönesamlingar och predika Guds Ord, det har ju under större delen av livet varit min sysselsättning och yrke men ännu mer min kallelse och glädje!
För ett par, tre veckor sen hittade jag blåbär och skogshallon i markerna, och i går hade jag uppehållsväder i ett par timmar på eftermiddagen och gick med svampkorgen för första gången i år.
Några Karljohansvampar fick jag i korgen, och på kvällen åt vi omelett och svampstuvning med välbehag. Det är den utflykten jag visar bilder från, men bilderna inom mig från allt det andra jag är tacksam för – de bilderna är viktigare för mig.
Låt oss känna med och be för och göra insatser för dem som är i nöd och fara och behov omkring oss! Låt oss också känna och inte skämmas för tacksamheten och livsglädjen vi har i våra liv!

Hälsningar från Ingvar Holmberg 11 augusti 2023