Semesterledigt förra veckan

Förra veckan hade jag semesterledigt helt och hållet – både från min blogg och hemsidan för övrigt.
En del har det att göra med att jag tillsammans med min fru var på Öland hela veckan, men ganska många gånger har jag ju skött veckans blogginlägg på resa.
Men nu hade jag riktig semester, även om det sägs att vi pensionärer inte har semester. Och vi 70-plussare ska ju egentligen hålla oss hemma och i karantän….

På norra Öland hade vi i alla fall en härlig vecka trots det mycket växlande vädret. Vi bodde i vår billigt hyrda stuga med grästak hos goda vänner sen många år. Att fina dagar sitta utanför stugan och äta frukost mitt i grönskan är en fin upplevelse, när man bor i lägenhet några trappor upp.

Vattentemperaturen är ett ganska viktigt samtalsämne för mig (som har egen badtermometer med mig), och de två första dagarna njöt jag häpet av 25 grader i det klara vattnet vid Tingskullens badplats. Sen den tredje dagen var det nere på 18, och en dag var det bara 17.

Jag har haft med mig videokameran och förtjust filmat cikoria, vallmo, rosor, solvända, blåeld och väderkvarn och stora ekar och mycket annat.

Och jag har njutit av gemenskap med kristna vänner i Pingstkyrkan Filadelfia i Södvik med aktiva och entusiastiska medlemmar i trädgårdsgudstjänst, bönemöte inomhus och hamnmöte som genomfördes trots ihärdiga regnskurar hela eftermiddagen innan. Men så sken det upp alldeles i sista minuten, och den trosfriska lilla församlingen kunde genomföra sommarens första sånggudstjänst med ganska många åhörare (utan att överskrida 50-personersgränsen).

Att äta goda öländska kroppkakor med lingonsylt och grädde i solskenet vid ett bord för två utanför en kroppkaksbod, det är också en njutning, liksom att äta pizza i kvällningen utanför vår värdinnas sjöbod hon ärvt från sin mor.

Annars har jag njutit mycket av hemester den här sommaren, men det smakade bra med semester borta förra veckan.

Hoppas du, käre läsare, har möjlighet att njuta av sommaren!