På tröskeln till Facebookvärlden

Den här veckan har jag försiktigt tagit ett par steg över tröskeln till Facebookvärlden.
I många år har ganska många av mina vänner sagt: ”Du borde gå med i Facebook!”
Och jag har sagt: ”Det är inget för mig. Jag vill inte tvingas gå med i en ”klubb” för att kunna ta emot brev och bilder från mina vänner. Jag håller mig till e-posten.”

Och i rätt många år nu har jag byggt upp den här hemsidan till en liten värld, där man kan titta in i många olika ”rum” med dikter, sånger, videos, radioprogram, högläsning av dikter och prosa, blogginlägg mm.
Mycket av mitt ganska kreativa arbete under många år finns här på hemsidan med länkar till YouTube för diktvideos, reportage och sångvideos mm och till audio-sajten Internet Archive – www.archive.org – för alla mina radioprogram och liknande. De senaste månaderna har jag också startat en podcast med samtal med kända och okända människor. Den heter ”Bitar ur livet” och kan nås via en länk på min hemsida eller via Podspace, Google eller Spotify.

Men för några dagar sen, efter samtal med och peppning av min pastorskollega och vän Lisbeth Stigemyr från Nyköping, så steg jag som sagt över tröskeln till Facebook.
Och nu är jag överväldigad och fascinerad över hur snabbt och lätt jag återknöt kontakten med många vänner i olika delar av Sverige och även andra länder och enkelt kan få inblickar i deras liv och tillvaro, till och med efter massor av år utan kontakt! Genom min tjänst som pastor och missionär med boende i många städer och besök på massor av platser, så finns det väldigt många som jag hade mycket kontakt med under en viss period men inte numera. Vänskapen och intresset finns kvar, men det geografiska avståndet gör att kontakten har blivit bruten.
På några dagar nu har många personer jag är vän eller väl bekant med dykt upp i mitt liv igen med några vänliga rader eller en ”Gilla”-markering. Tack för det, alla ni som hört av er!
Och tack, Facebook, för enkel kontaktmöjlighet med så många på så vitt skilda ställen och från olika epoker i mitt 73-åriga liv!
Jag är ny vän på Facebook, och jag är ny vän med Facebook.

2 tankar kring ”På tröskeln till Facebookvärlden

  1. Så roligt att se dig på Fb! Jag har också varit tveksam, men insett fördelarna!
    Man kan ju faktiskt fortsätta att också kommunicera som tidigare!

  2. Välkommen till Fb Pastor Ingvar. Tack för tiden på Svenska turistkyrkan I Playa del Ingles förra året. Oförglömligt och välsignat. Herren må välsigna och leda dig i fortsättningen. Jan

Kommentarer är stängda.