Om läsning och lyssning

Dag 27 av Gran Canaria-bloggen

Jag är lite generad och överraskad över den fina respons jag har fått på de två cafékvällar jag har haft i Turistkyrkan nu i januari. Det har varit betydligt mer tack och lovord än jag brukar få på mina cafemöten i Sverige, och det senaste året har jag haft väldigt många såna på olika platser. Då har jag precis som här sjungit mina egna sånger och en del kända allsånger, läst dikter och prosa ur ett par böcker jag gett ut de senaste åren.

Varje vecka har jag ett 60-minuters närradioprogram som sänds i Linköping två gånger i veckan och i Norrköping en gång i veckan. De radioprogrammen ligger också på min hemsida, så att man kan lyssna på dem när man vill. Radioprogram på nätet brukar man kalla poddradio, och fördelen med det är att man inte behöver passa en viss sändningstid utan kan lyssna när det passar en själv.

Det är ju för övrigt så med läsning av böcker nu för tiden, att man ofta läser böcker genom att lyssna på dem, när författaren eller någon annan läser högt. Min bok Ordslöjd från 2019 med blandade texter av sånger och psalmer, prosa, dikter och böner läste jag själv in som audio / ljudbok för den som vill lyssna hellre än att läsa. Den är inläst på 19 avsnitt på 15-20 minuter vardera och har i varje avsnitt med både dikt och prosa. Alldeles häromdagen kom jag på att det var ju alldeles förträffligt att tipsa om till ett par av våra besökare i Turistkyrkan som har svåra synskador. Så jag informerade någon av dem om länken till denna audio om på min hemsida. Kanske någon av läsarna av denna blogg också är intresserad…. Här kommer länken, och det går alltså att både lyssna och ladda ner avsnitten för kommande bruk, och det är helt gratis. Länken är: https://ingvarholmberg.se/dikter/lyssna-pa-dikter/boken-ordslojd-som-ljudbok/
Mina tre böcker som getts ut de senaste två, tre åren finns alltså att beställa från Adlibris eller Bokus och finns både som pappersböcker och som e-böcker. Titlarna är Utsikt från mitt fönster (diktbok  med100 dikter), Ordslöjd (dikter och prosa) och Vägens folk ( en bok om Apostlagärningarna och jämförelse med vår tid). Sök på titlarna och Ingvar Holmberg, så hittar du böckerna på bokhandeln!

Själv läser jag hellre själv än lyssnar, och jag läser lika gärna på surfplattan i eboksformat som pappersbok, fast dikter och Bibeln läser jag helst som pappersböcker. Och fast jag vet att jag inte har så många läsare och lyssnare, ger det mig ändå stor tillfredsställelse att skriva och producera och i alla fall veta att det är en och annan som tar del av det jag skriver eller förmedlar i sång.

Vi hörs!