Miraklet i mitt öra

Du behöver inte tro på följande som jag berättar, men jag känner att jag behöver berätta det för mitt samvetes skull och för att uppfylla rollen som ett av miljoner vittnen om Guds stora makt och omsorg om oss små människor mitt i en värld av gigantiska problem och katastrofer och nöd.
I dag sitter det ett litet mirakel i mitt öra……..

Jag berättar det med mina dagboksanteckningar för den 27 maj 2020:
Jag har fått ett stort bönesvar alldeles nyss vid tiotiden!!!
Min högra hörapparat var plötsligt borta när jag i går eftermiddag gick ut med usb-minnet med veckans radioprogram och med ukulelen över axeln. Jag gick ut via ”förrådsutgången” och pratade först med Lisbeth, Helen och Eivor som satt vid bordet på gräsmattan och pratade och drack kaffe. Sen när jag kom till mitten av Kaffebacken upptäckte jag att jag bara hade den ena apparaten. Jag tänkte först gå tillbaka och i alla fall titta längs vägen utomhus, men så fortsatte jag. Jag gick och uträttade mina ärenden: först med programmet till studion, sen till Strömmen nedanför glasskafét där jag sjöng ett par sånger till ukulele (på prov). Så gick jag vid köpcentret Domino först till fixarfirman utanför Clas Ohlson och fick mitt klockarmband lagat smidigt och billigt. Sen sjöng jag några sånger vid Hörsalsparken och gick hem sen.

Jag letade främst i arbetsrummet och på skrivbordet. Det händer att en apparat åker av när man byter T-shirt etc. Jag tittade på golvet och under bäddsoffan. Gittan letade också. Jag tittade flera gånger på bordet bland papperen. I dag efter bibelläsning och bön tog jag bort kuddarna i soffan, drog fram soffan och tittade bakom och under och på övriga ställen.
Just som jag skulle leta upp numret till audionomen och fråga om förfaringssätt för mig nu, så flyttade jag på papperen på skrivbordet – och där låg plötsligt båda apparaterna!!!!!!! Halleluja!!

Jag är övertygad om att min gode Herre och Frälsare har lagt dit den. Om han från hovmannens dop kunde flytta Filippus från vägen mellan Jerusalem och Gaza och till Ashdod (Apostlagärningarna kap 8), så kunde han flytta min förlorade hörapparat till mitt skrivbord!!!!! Halleluja!”

I hela mitt liv har jag trott på undren i Bibeln och hört berättelser och vittnesbörd om Guds hjälp och mirakler i människors liv. Och själv har jag upplevt dessa under några gånger i livet, oftast med många års mellanrum. Det har exempelvis varit tecken på att det var meningen att vår unga familj skulle göra missionsinsats i Indien igen (1974), några tusen kronor som helt oväntad gåva vid en jobbig bilreparation (1980-talets början), en dråplig och lärorik krock med en älg i så låg fart att både jag och älgen var mer eller mindre oskadda, och jag trots plåtskador och demolerad backspegel kunde fortsätta från Smålandsskogen till Lund för ett gudstjänstbesök (2008) och flera andra tillfällen.

Ibland måste man riskera människors minskade respekt och förtroende för att inte förlora det som är viktigast av allt – Guds tillit och förtroende. Därför berättar jag detta. Jag tror också att vi behöver berätta mer för varandra om Guds ingripande i våra liv i stort och i smått.
Och nu sitter ett mirakel i mitt högra öra – det är i alla fall jag övertygad om.