Jag badar i ljuset och värmen

På mer än ett sätt har jag under de senaste dagarna badat i ljuset och värmen!
Påskhelgen bjöd på flera berörande och uppmuntrande gudstjänster och samlingar med spännvidden från Skärtorsdagens och Långfredagens allvarliga bibeltexter och sånger till Påskdagens glada och ljusa påskgudstjänst i Vidablickskyrkan på morgonen och den medryckande gospelkonserten på aftonen i Pingstkyrkan i strålkastarnas sken, då Mercy Gospel fick med både gamla och unga i påskens glädje och rytmer och med många decibel.

Och så var det ju solsken och framsprickande vår från Långfredagen och framåt, så det blev kaffe i trädgården hos min syster och svåger, och det blev för min del vårens första sångstunder till ukulele mitt i stan och på Vilbergens centrum.

Det här var första ”vanliga” påsken efter två års ”Coronapåsk” i kyrkorna med huvudsakligen digitala sändningar. Förra året tog jag tillfället och gjorde digitalt en ”Påskvandring” med sex videos från påskens dagar i evangelierna. I år lade jag ut länkarna igen, och till min glädje verkar flera eller många ha tittat och lyssnat och uppskattat programmen. Det värmer…..
Min syster Barbro blev oväntat sjuk under påskhelgen och fick vara hemma och avstå från gemenskap. Hon följde min påskvandring och sände en bild på mig i hennes TV-ruta.

I går fick jag och min fru en solig utflykt genom vårlandskapet till Åkerbo Frikyrkoförsamling i Vårdsberg ganska nära Linghem. Där var det cafémöte med trevliga, aktiva pensionärer att sjunga och spela för och tillsammans med. Nya platser och nya bekantskaper, det är också en del av livets värmande upplevelser.

I dag fick jag på promenaden till bönemötet i kyrkan njuta av scillorna på marken och magnoliorna i trädet i Strömsparken, och timmen med sång och bön tillsammans med andra gav också ljus och värme.

Jag vet att jag är privilegierad, och jag är tacksam till Gud för livet jag fått.

I min dikt ”Solbelyst” från 2019 finns följande rader:
”Solbelyst i dag av tjugotusen lux,
och då räknar jag inte
Guds solsken inom mig
hundratusen lux av godhet och välvilja,
med det andliga namnet ”nåd”.
Jag är verkligen solbelyst.”

                                                           (Ingvar Holmberg 220420)