Intryck och intag – tvådagars vårresa

När det våras är det trevligt med små utflykter och resor!
Onsdag och torsdag den här veckan blev det för mig och min Gittan en liten bilresa till Jönköping på torra vägbanor och allt bättre väder,  ju närmare Vättern och Jönköping vi kom.
I den stora Pingstkyrkan vid Västra Torget var det nätverksträff för pensionerade pingstpastorer med respektive hustru eller man. Vi bjöds på mat och fika och kära återseenden med många vänner och bekanta samt intressant program med flera livsberättelser med temat ”Min kallelse”. 90-årige missionsmannen, bibelläraren och folkhögskolerektorn Daniel Halldorf berättade koncentrerat och fascinerande.
Pastorerna Sören Sigvardsson, Stefan Claar och sångerskan Lilian Gard berättade dråpliga episoder från sina möten med pingströrelsen och livskallelsen. Och evangelisten och missionsmannen Carl-Gustaf Severin berättade om öppningar i det gamla Sovjetväldet för oväntade framgångar för kristen tro – t.ex att i två år köra ett missionståg genom Ryssland och Sibirien med bibelspridning, hjälpsändningar och stora kristna möten.
Carl-Gustaf var också predikant i en kvällsgudstjänst. Dagen och kvällen var som uppföljning av den ”Evangelistvecka” som i massor av år ordnades just vecka 10 (denna vecka) i Pingstkyrkan, Jönköping som i år firar 100 år.

Vi hade tagit in på Hotel Savoy ett par hundra meter från kyrkan – till stor del för hotellfrukostens skull, för alla intryck kombinerades ju med goda ”intag” också – en sen ”wrap” på Subway efter kvällsgudstjänsten.
Sen satt jag ensam och lycklig i hotellbastun en god stund innan jag gick upp till den sköna hotellsängen.
Och på torsdagen blev det hotellfrukost, lite shopping på A6 som numera heter Asecs och hemresa med lite Kentucky Fried Chicken i Mjölby och klarblå himmel på vägen hem.

Jag borde ha tagit fler bilder, men jag tog i alla fall fram kameran på frukosten i går.

Hälsningar den 8 mars 2024 från Ingvar H